Economia

El sector tecnològic català creix en facturació i plantilla

Un 54% de les empreses vinculades a les TIC van augmentar els ingressos l’any passat i un 35% van incrementar també els llocs de treball

Atreure i retenir el talent continua sent el gran repte

Les empreses tecnològiques que operen a Catalunya, un 17% més que fa tres anys, donen feina a 111.600 treballadors, de manera que la plantilla especialitzada en tecnologies de la informació i comunicació (TIC) ha crescut d’un 35% en aquest període. Així ho indiquen les dades del baròmetre anual del sector, elaborat pel Cercle Tecnològic de Catalunya (Ctecno), que també fan evident que la bretxa de gènere continua sent àmplia: la presència de dones no passa d’un 21%.

Les persones empleades al sector TIC representen un 3,5% de la població ocupada a Catalunya i la meitat treballen en empreses situades a Barcelona, tot i que només representen un 18% del total del territori català. Segons les dades del baròmetre, un 54,1% de les empreses afirmen haver augmentat la facturació respecte a l’any anterior, un 39,1% de les quals més enllà d’un 2,5%. A més, un 35,9% de les companyies del sector va augmentar el nombre de llocs de treball al llarg del 2017, i un 53,8% preveuen incrementar també enguany la contractació.

La majoria de les empreses consideren que el sector tecnològic és “molt competitiu”, i un 46% indiquen que la fugida de talent els afecta de manera “intensa i preocupant”, a causa principalment dels sous poc competitius i les condicions laborals poc atractives en relació amb altres països. Atreure i retenir talent és, per tant, un dels reptes per al sector, que tampoc hauria de descuidar incentivar la “cultura col·laborativa” entre entitats privades, que ha davallat respecte a altres anys.

El president de Ctecno, Jordi Williams Carnes, es mostra satisfet per la “situació de clara expansió que viu el sector” i preveu que la tendència alcista continuï tant en facturació com en llocs de treball els pròxims anys. Carnes defensa que l’oferta tecnològica “ha de ser permanentment innovadora” i fa una crida a augmentar l’ús i el paper del big data, la impressió 3D i la robòtica.

LA XIFRA

15.077
empreses
formen l’ecosistema català d’empreses relacionades amb les tecnologies de la informació i comunicació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona