Economia

L’ATC recapta un 9,6% més en la primera meitat de l’any

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) va recaptar del gener al juny un total de 1.490,7 milions d’euros pels tributs propis i cedits. La xifra representa un increment d’un 9,6% respecte al mateix període de l’any passat, segons s’indica en l’últim informe trimestral dels tributs de la Generalitat. El Departament de Vicepresidència i Economia va explicar en una nota que l’increment s’explica sobretot per la millor recaptació dels impostos sobre successions i donacions (17,8%) i transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (5,1%). La mateixa font també va comentar que els tributs sobre el joc mostren una evolució positiva, amb un 26,53% més fins als 121 milions. En l’apartat de tributs propis, l’increment més gran es troba en l’impost sobre les estades en establiments turístics, que va recaptar 20,8 milions, un 29,8% més que en el mateix període del 2017.

Pel que fa als impostos gestionats directament per l’Estat i transferits a la Generalitat, la recaptació fins al juny va ser de 110,4 milions d’euros, un 0,6% més que en la primera meitat del 2017. En conjunt, l’import dels tributs que no formen part de les bestretes del model de finançament —propis, cedits i transferits per l’Estat— és de 1.601,2 milions d’euros, amb un augment d’un 8,9%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia