Ulldecona embotella vi municipal

L'Ajuntament recupera unes vinyes abandonades i presenta les primeres ampolles de Miliarium

Tornar a conrear la terra, tot recuperant les finques abandonades i dinamitzar l'agricultura en temps de crisi. Aquest és l'objectiu principal del banc de terres que l'Ajuntament d'Ulldecona ha tirat endavant, amb un total de 65 hectàrees de finques que s'ofereixen als pagesos que les vulguen arrendar. El projecte, impulsat des de la societat municipal Ulldecona Activa, també pretén facilitar la incorporació dels joves del municipi a l'agricultura. Les finques són sobretot de garrofers, oliveres, horta i vinya, un conreu tradicional d'Ulldecona però que corria perill de desaparèixer.

Per això, com que no van trobar pagesos interessats a tirar endavant la verema, el regidor de Promoció Econòmica i els tècnics de l'Ajuntament són els que es van fer càrrec de la finca, que té cinc hectàrees. Durant la verema es van recollir 800 quilos de macabeu i 4.000 quilos de garnatxa negra i ull de llebre, i es van elaborar uns vins blancs i negres que ara es comercialitzaran a l'oficina de turisme i en quatre botigues especialitzades d'Ulldecona amb la marca Miliarium. A més, l'Ajuntament ja ha rebut encàrrec de comandes de diversos restaurant del territori. En total, s'han produït unes 4.500 botelles. A més, la superfície de vinya s'ha inclòs al registre de producció ecològica i s'espera que d'aquí a tres anys el vi d'Ulldecona ja puga tenir el distintiu del Consell Català de Producció Agrària Ecològica. «L'experiència ha anat molt bé, per la implicació dels tècnics municipals i també perquè hem comptat amb una sommelier de prestigi», va explicar ahir Lluís Millán. El regidor de Promoció Econòmica també va assenyalar que diversos experts enòlegs els han dit que poden sortir al mercat «amb total tranquil·litat», ja que els vins –sobretot el blanc– són singulars i tenen força qualitat.

Els propers productes: oli ecològic, melmelades i conserves

L'Ajuntament disposa de 65 hectàrees al banc de terres, i el Programa Vinya és només un dels projectes que està tirant endavant la societat Ulldecona Activa. «La filosofia del projecte i el que hem fet amb el vi és aplicable a qualsevol altre dels nostres productes», va remarcar Lluís Millán. Així, el regidor va avançar que properament impulsaran l'elaboració d'oli ecològic –a Ulldecona només hi ha un productor que en fa, però en una quantitat molt petita–, així com de confitures, melmelades i conserves. «És un projecte global d'economia local, amb l'objectiu de fer petites produccions de molta qualitat, adreçades al comerç de proximitat», va destacar Millán. El regidor també va afegir que és un model exportable a altres poblacions, però sobretot va apuntar que la iniciativa pot obrir els ulls a molts productors privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ