Economia

El nombre de pernoctacions als hotels de la Costa Brava cau al juliol un 5,2%

En l’acumulat de l’any, la xifra de pernoctacions ha baixat un 1,4%

La marca Pirineus, per contra, detecta un augment de l’1% en el mateix període

El nombre de pernoctacions als establiments hotelers de la Costa Brava ha caigut el mes de juliol un 5,2% respecte al mateix mes de l’any passat, segons dades publicades ahir a l’Idescat. Així mateix, en l’acumulat de l’any també hi ha hagut una davallada, tot i que menor, de l’1,4%. En nombres absoluts, s’han registrat 1.998.100 pernoctacions –109.400 menys que el juliol del 2017–. Per contra, els Pirineus han registrat un augment de l’1% en el nombre de pernoctacions als establiments hotelers, segons les mateixes fonts, amb un total de 168.300 pernoctacions –1.700 més que en el mateix mes de l’any anterior–. Es dona la circumstància que, per marques turístiques, les pernoctacions als Pirineus i també a les Terres de Lleida són les úniques que han registrat increments.

Pel que fa al nombre de viatgers registrats en establiments hotelers, les mateixes dades indiquen que als hotels de la Cosa Brava hi ha hagut un total de 492.100 turistes –17.100 menys que un any abans–, una xifra que suposa un 3,4% menys de viatgers que el juliol del 2017 i un 1,8% més que l’acumulat de l’any.

Pel que fa al grau d’ocupació per habitacions en establiments hotelers, aquest se situa en el 74,1% a la Costa Brava, 12,1 punts per sobre del valor registrat el mes anterior i 4,5 punts menys del registrat un any enrere. Està per sota de la mitjana catalana –que és de 77,7%–, mitjana que està superada per les marques Barcelona, Costa Barcelona i Costa Daurada.

En l’àmbit català, el nombre de pernoctacions en establiments hotelers de Catalunya va caure un 6,5% al juliol en relació amb l’any passat. Durant el mes de juliol del 2018, els hotels catalans van registrar 7.924.106 nits contractades, 550.321 pernoctacions menys que el mateix mes del 2017 quan van registrar la xifra rècord de 8.474.427 nits contractades un mes de juliol.

Pel que fa a la procedència dels turistes, el retrocés més pronunciat és el de les pernoctacions de viatgers espanyols, que baixen un 7,2%. De fet, el sector turístic ja augurava a finals d’any passat que aquesta temporada hi hauria un retrocés del turista estatal a Catalunya. També disminueixen les pernoctacions d’estrangers un 6,2% respecte al juliol de l’any passat. El nombre de visitants que es van allotjar en hotels catalans al juliol es va situar en 2.381.346, la qual cosa suposa un retrocés del 3,6% respecte a l’estiu passat. La majoria dels visitants són residents a l’estranger (1.610.508) i 860.492 són residents a l’Estat.

LES XIFRES

5,2%
menys
de pernoctacions als establiments hotelers de la Costa Brava hi ha hagut al juliol respecte a un any abans.
1%
més
de pernoctacions hi ha hagut als Pirineus aquest juliol.
74,1%
és el grau
d’ocupació per habitacions als establiments de la Costa Brava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona