Economia

L’acció formativa abastarà 10.000 treballadors més

El Consorci per a la Formació Contínua hi destina 35 milions i creix un 10% fins a arribar a 100.000 persones

Les disciplines prioritzaran la informàtica i la indústria 4.0

Unes 100.000 persones, un 10% més que l’any passat, es beneficiaran de les accions subvencionades pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. El conseller de Treball, Chakir el Homrani va confirmar ahir, després d’una reunió del consorci, que el pressupost d’aquesta línia formativa, que complementa la formació bonificada que ofereixen les empreses, serà de 35 milions d’euros.

Segons El Homrani, el govern vol apostar per la qualificació que cada persona pugui obtenir per a la seva “motxilla personal” per tal d’abordar en les millors condicions la situació i els canvis del mercat laboral. “També és la millor manera –hi va agregar el conseller– d’ajudar el teixit productiu, tant territorialment com des del punt de vista sectorial”.

Per la seva banda, la directora del Consorci, Ariadna Rectoret, va puntualitzar que els percentatges de treballadors beneficiats pel que fa a la grandària de les empreses “reflecteixen la proporcionalitat del mateix teixit empresarial”. D’aquesta manera, al voltant d’un 70% dels beneficiaris seran empleats de pimes i el 30% restant, treballadors de grans empreses. Segons Rectoret, les accions formatives organitzades pel consorci tindran un caràcter transversal i abordaran de manera molt especial el món tecnològic, que es presentarà dividit en dues grans àrees: d’una banda, la informàtica bàsica i de l’altra, tot el que envolta la indústria 4.0.

Finalment, el responsable català de Treball va recordar que el seu departament es prepara per assumir, de cara a l’exercici que ve, la competència de la formació bonificada que imparteixen les empreses, ja que una sentència del Constitucional determina que aquesta atribució recau en la Generalitat. El Homrani també va reivindicar els 50 milions que, estima, correspondrien a Catalunya de la quota formativa que opera l’Estat.

LA XIFRA

70
per cent
dels treballadors que es beneficiaran de les accions formatives seran de petites i mitjanes empreses.

Noves fonts per a les pensions

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, va obrir ahir la porta a la introducció a l’Estat d’impostos específics que contribueixin a garantir el sistema de pensions públiques si en un moment determinat les cotitzacions no arriben a cobrir aquestes prestacions. En una entrevista radiofònica, la responsable de Treball va assegurar que les generacions futures tindran garantida la seva pensió i va puntualitzar que, tot i que la llei indica que les pensions s’han de finançar a partir de les cotitzacions, no especifica que hagin de sorgir d’aquesta font de manera exclusiva. En aquest sentit, Valerio va assenyalar que s’hi poden injectar recursos per la via del pressupost general de l’Estat o obrir un debat com s’ha fet en països com Alemanya o França sobre si convé una imposició general o establir un seguit impostos ad hoc com el de transmissions financeres o l’impost a la banca. “Totes les qüestions estan sobre la taula”, va comentar la responsable estatal de Treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia