Economia

El PSC figuerenc vol unes galeries comercials a la Sala Edison

Ho defensa per revifar un sector degradat de la ciutat

L’any 2003 l’empresari Escudero ja ho volia fer

El PSC de Figueres planteja la construcció d’unes galeries comercials de qualitat a l’edifici de l’antiga sala de cinema Edison. La proposta consistiria en un centre comercial de format mitjà al cor de la ciutat, amb un ampli aparcament i que presentés una oferta comercial nova a la ciutat per reforçar el comerç i millorar-ne les prestacions com a nou pol d’atracció

El portaveu municipal socialista, Pere Casellas, va avançar ahir la proposta, emmarcant-la clarament en un context de precampanya electoral i defensant el projecte com un exemple del que vol fer si és alcalde: “Atraure inversions, projectes, per dinamitzar la ciutat i posar Figueres al lloc que es mereix.” Per a Casellas el projecte de la Sala Edison té el propòsit de revitalitzar el sector del centre de la ciutat, “que durant el mandat Vila-Felip s’ha anat degradant”. Qualifica aquesta zona com un sector que és clau en l’expansió comercial de la ciutat i que inclou els carrers Sant Pau, Vilafant, Sant Vicenç, Sant Josep i els voltants fins a l’institut Ramon Muntaner. “Figueres és la ciutat mitjana o gran de Catalunya amb més botigues per habitant i, per tant, aquest sector és clau per a la ciutat. Hem de potenciar-lo. Calen projectes potents a l’entorn del comerç i el turisme. I la nostra proposta ho és”, diu Casellas.

Segon intent

La Sala Edison va ser el primer cinema de Figueres, es va construir l’any 1914 i fa 34 anys que està tancada. L’edifici, protegit arquitectònicament, s’ha anat deteriorant amb el pas dels anys. El 2003, l’empresari Antoni Escudero va comprar l’edifici i ja va presentar un projecte per convertir-lo en un centre que volia compaginar usos comercials i de restauració amb els residencials i oficines. La proposta va comportar crítiques de diversos sectors i es va crear el Grup de Defensa del Patrimoni, que juntament amb altres entitats demanava que el local fos públic i que es convertís en un equipament cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA