Economia

Apunten a l’est d’Àsia com a mercat de futur per a Lloret

L’exconseller Jordi William Carnes veu en la Xina i l’Índia punts d’interès per a les ciutats de sol i platja

Dulsat diu que cal desacomplexar-se i insistir en el turisme esportiu i de negocis

El 0,05% dels turistes a Lloret són del Japó; de França, el 22,89%

L’exdirector general de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes, va proposar ahir a Lloret de Mar que les destinacions de turisme i platja mirin en el futur cap a l’est d’Àsia. En el marc de la primera edició del Business Tourism Market (BTM), organitzat per la Fundació Climent Guitart i l’agència EFE, Jordi William Carnes va instar Lloret a treballar a la Xina i l’Índia per atreure’n visitants.

Carnes va explicar que la construcció de vaixells de creuer i avions anirà a més i que, per tant, Lloret i Barcelona han de valorar altres estratègies. “D’aquí a 15 anys hi haurà 500 milions de viatgers provinents de la Xina i l’Índia [al món].” Ara la Xina és el país més poblat (1.338 milions d’habitants), al davant de l’Índia (1.225), però l’ONU calcula que el 2022 l’estat indi avançarà el xinès i en tindrà 1.400.

Carnes va ser conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat pel PSC i ha estat també tinent d’alcalde de Barcelona i president de Mercabarna. Carnes va recordar que la distància entre Barcelona i Girona és menor que la que hi ha per recórrer una quarta part de la ciutat xinesa de Xangai.

L’exconseller va assenyalar que la marca Espanya no funciona prou, però que en canvi les destinacions de Barcelona i Madrid són reconegudes. Lloret hauria de treballar –considera– per integrar-se en ofertes per a mercats llunyans i formar part de propostes amb París, Barcelona, Madrid o València.

L’any nou xinès

La Xina i l’Índia ajudarien a omplir la temporada baixa. “L’any nou xinès és al gener i el febrer. Fa quinze anys Lloret va saber buscar el client rus i ara seria bo no quedar-se a Europa”, considera Carnes, que havia exposat que per a un hotel acollir una boda índia exigeix tant d’esforç “que ja no [els] caldria treballar en tot l’any”.

Carnes va participar en la taula rodona Cap a on va el turisme de sol i platja?, en què hi van ser, entre d’altres, el batlle de Lloret, Jaume Dulsat (CiU), el director general de Guitart Hotels, Roberto Torregrosa, i David Rico, el director del departament de Turisme de CaixaBank.

Torregrosa va elogiar la gestió turística de Dulsat i de l’equip de govern (CiU, ERC-Avancem i PSC), de qui valora la tasca en la promoció de cultura i el patrimoni. Torregrosa, troba a faltar, però, més feina en gastronomia.

LES XIFRES

4
per cent
dels turistes de Catalunya van a Lloret, segons dades de l’Agència Catalana de Turisme.
2.188
visitants xinesos van desplaçar-se a Lloret l’any passat. És només el 0,19% del nombre d’estrangers.
“Una petita ONU”

Possibilitats i límits de les xarxes socials

El BTM de Lloret de Mar va permetre conèixer, entre altres coses, com es pot mantenir una marca, com treballa el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona a les xarxes socials i quins són els límits en les eines de comunicació actuals. “No n’hi ha”, va assenyalar la directora de l’Institut Internacional d’Investigació de la Societat de la Informació i el Coneixement, Montse Peñarroya.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip (CiU), que és la secretària general de la consellera d’Empresa i Coneixement, va cloure la jornada, que el web www.btm-fcg.comes va oferir en directe en streaming. Les sis hores de l’acte hi són enregistrades.

Cent deu nacionalitats a Lloret

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, va remarcar la voluntat de reconvertir la destinació i va valorar que el poble (36.878 habitant, el 2017) ja és internacional i divers. “Som una petita ONU, amb 110 nacionalitats.” El batlle va recordar que el municipi ha de comunicar “sense complexos” i que ja treballa en el sector de negocis des de fa una dècada. Dulsat va lloar el creixement de les visites de cicloturistes.

El 2017, Lloret va rebre 1.122.186 turistes, el 74,76% dels quals (838.940) estrangers, sobretot francesos (el 22,89%), alemanys, britànics, italians i russos. Només hi va haver un 0,37% de nord-americans (4.180) i un 0,05% de japonesos (573).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona