Economia

Galetes Birba preveu facturar 8,2 milions aquest any

Estima que incrementarà la producció fins a 1.650 tones

Quim Torra va presidir la celebració del 125è aniversari

Galetes Birba té previst arribar aquest any a 1.650 tones de galetes –té 60 varietats diferents– i a una facturació de 8,2 milions d’euros. Dos anys enrere, la producció va ser de 1.390 tones i la facturació, de 5,9 milions. Birba dona feina a 66 persones i exporta a 25 països. Aquestes magnituds es van fer públiques ahir en el marc de l’acte de commemoració que va presidir el president de la Generalitat, Quim Torra. “Aquests 125 anys vol dir que heu sabut trobar una fórmula màgica: saber jugar amb la tradició i la innovació”, va indicar. Un bon exemple d’aquesta fórmula és el fet que la fàbrica –la nova es va construir el 2008 amb 7.000 metres quadrats a la colònia Estabanell– manté encara en funcionament els forns originals. Torra va voler tocar la fibra dels assistents a l’acte, treballadors i extreballadors i familiars, recordant que les galetes Birba són un patrimoni de tots els catalans. “A casa meva, quan era petit, era una festa obrir una capsa de galetes Birba; tothom buscava la seva”, va indicar.

L’alcalde del municipi, Xavier Sala, va afirmar que les Birba són les galetes de Camprodon, tot recordant que seria difícil trobar algú a la vila que no hagi treballat o que no hi treballi o que no tingui cap familiar o conegut que hi hagi treballat o que ho faci encara.

El gerent i propietari actual de l’empresa, Víctor Marsal, va tenir paraules d’agraïment per als treballadors de totes les generacions i, especialment, per a la família Birba. També va manifestar la voluntat d’obrir nous mercats.

LA FRASE

Com Birba, hem de sortir a menjar-nos el món, apostant per la tradició i la innovació
Quim Torra
President de la Generalitat

“No pot ser que hi hagi zones fosques”

Quim Torra va reconèixer que “no pot ser que, a hores d’ara, encara hi hagi zones del Ripollès que no tenen cobertura de telecomunicacions”. Ho va afirmar durant una visita prèvia a la nova planta de fabricació de ventiladors de Sodeca de Ripoll i ho va reiterar a Birba. Torra va refermar el compromís del seu govern perquè la fibra òptica arribi a tots els racons del país. Després de Birba, va inaugurar la nova plaça 1 d’octubre de Camprodon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia