Economia

Nylstar de Blanes es queda un dia sense electricitat per impagament del servei

Endesa li va tallar dilluns el subministrament i l’hi va restablir ahir, després d’arribar a un acord per al pagament del deute

Avui es reprendrà la plena activitat

La tèxtil Nylstar de Blanes va quedar-se dilluns sense electricitat després que Endesa li tallés el subministrament pels impagaments d’accés a la xarxa acumulats durant més d’un any. Aquesta circumstància va durar poc més de 24 hores, ja que Nylstar va tornar a recuperar el servei ahir a les tres de la tarda gràcies a un acord a què va arribar amb Endesa pel pagament del deute. El president del comitè d’empresa, Juan José Rodríguez, que és delegat d’USOC (el sindicat majoritari), va explicar que els primers empleats que van tornar a treballar dimarts van ser els del torn de nit, els quals van entrar a les nou del vespre i s’encarreguen de la maquinària de tiratge. Les previsions eren, però, que la fàbrica no estaria a ple rendiment fins avui perquè les filatures necessiten aquest temps de calefacció per agafar la temperatura adequada.

Segons va informar l’ACN, Nylstar es va quedar sense electricitat dilluns a les vuit del matí. Com a conseqüència del tall, uns setanta treballadors van haver de marxar cap a casa. Endesa va tallar-li el subministrament pels impagaments que acumulava des d’abans de l’estiu del 2017. Els responsables de l’empresa s’havien compromès a abonar els diners pendents de manera fraccionada, però en dues ocasions no ho van complir.

Endesa va informar-los en una carta al juliol que els donava un termini per fer el pagament i que, si no el complien, es tallaria el subministrament. L’elèctrica assegura que s’ha actuat seguint el procediment i, tal com ha succeït després del tall, Endesa es va comprometre a donar “màxima celeritat” al restabliment del servei en el moment en què hi hagués un acord de pagament (ja fos amb un ingrés o amb una garantia de pagament).

Arran de l’episodi del tall de la llum, la UGT va expressar la seva preocupació per la “gestió actual” de Nylstar. En un comunicat, el sindicat lamenta el “llarg periple” que ha patit la plantilla des de la subhasta de l’empresa tèxtil, així com per la gestió dels deutes acumulats. També recorda la negociació del 2016, quan la UGT era el sindicat majoritari en el moment en què la firma va reprendre l’activitat: “Vam rebutjar un ERO de 155 acomiadaments i vam arribar a un acord amb l’empresa, amb la mediació del Departament de Treball, condicionat al fet que hi hagués inversions, un pla industrial i una plantilla més elevada de la que projectava l’empresa.”

LA DATA

2009
Praedium va obtenir el 100% de l’accionariat de Nylstar en la tercera subhasta judicial, per 1,8 milions d’euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?