Economia

Teisa inverteix 291.000 euros en un bus híbrid

Es tracta del primer autocar interurbà híbrid a la demarcació de Girona

El primer autocar interurbà híbrid que circularà per les comarques gironines és de l’empresa banyolina Teisa, que ha invertit 291.000 euros en l’adquisició d’aquest model.

Segons explica l’empresa en un comunicat, el sistema híbrid permetrà un estalvi aproximat de 20% de combustible, cosa que equival a 6.000 litres l’any i una reducció important de les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Teisa utilitzarà aquest model fins a finals d’any a la línia que uneix Girona i Santa Coloma de Farners passant per Vilobí d’Onyar, Aiguaviva i Vilablareix, però la previsió és provar-lo també en altres línies interurbanes que fan trajectes inferiors a 50 quilòmetres per valorar en quina hi ha un major estalvi tant pel que fa a consum de carburant com a reducció d’emissions. Així, també s’analitzarà la viabilitat d’aquest autocar en les rutes Girona-Sant Feliu de Guíxols, Girona-Olot passant per Amer, Girona-Olot passant per Banyoles, Camprodon-Campdevànol i en la ruta del bus transversal de la Garrotxa, que va de Besalú a les Planes d’Hostoles passant per Olot. La companyia provarà l’autocar híbrid durant dos mesos aproximadament en cada trajecte i en funció dels resultats es decantarà per aplicar-lo en una línia o en altra. També estudiarà si incorpora a la seva flota, que actualment és de 185 autocars, més autocars híbrids.

L’adquisició d’un autocar híbrid és entre 70.000 i 110.000 euros més car que un autocar convencional. El nou autocar és un model de la marca Irizar de 12,9 metres de llarg i amb una capacitat per a 76 persones. També permet transportar vuit cadires de rodes.

Nova aplicació

Amb aquest nou autocar, Teisa, fundada el 1920 i que ocupa 220 persones de forma directa, manté la seva aposta per les noves tecnologies vinculades a la mobilitat. Recentment ha col·laborat en la primera prova pilot d’un autobús autònom a Girona i té previst durant el primer trimestre de l’any que ve posar a disposició dels seus clients una aplicació que permetrà de rebre al mòbil informació actualitzada de les línies que utilitzen. Teisa opera en més de 50 línies de transport regular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona