La DO Empordà tanca una de les millors veremes
Els viticultors han collit 9,7 milions de quilos de raïm, un 12% més que el 2017
Els viticultors empordanesos són optimistes amb el raïm recollit aquesta verema. “S’espera que les bones aptituds enològiques repercuteixin en una molt bona qualitat dels vins de l’anyada”, s’informa en un comunicat de la DO Empordà. En xifres absolutes, es pot dir que és una de les millors veremes de l’última dècada. Concretament, s’han recollit 9,7 milions de quilos de raïm. Aquesta quantitat representa un augment del 12% respecte a la verema del 2017 i un increment del 13% si es compara amb la mitjana dels darrers deu anys. Els factors que han propiciat aquests bons resultats són les pluges abundants durant la primavera, les bones condicions climatològiques a l’estiu i la manca de fenòmens meteorològics o sanitaris que hagin afectat negativament els ceps. Tot plegat explica l’augment de producció d’enguany. Com ja és habitual, les varietats autòctones han estat les més abundants, amb més del 70% de la producció total. Les garnatxes negra, blanca i roja han estat les majoritàries i representen el 33,9% de tota la producció, mentre que la carinyena o samsó representa el 18% del conjunt collit aquest any. Els cellers de la DO Empordà van iniciar la verema en les dates tradicionals, entre la meitat i finals d’agost, i van acabar els treballs a finals del mes passat.