Economia

Les estacions d’esquí, a punt per estrenar la temporada

La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i les estacions d’esquí nòrdic gestionades per la Generalitat presenten les novetats d’enguany

Aquest cap de setmana obren les portes totes les instal·lacions

Les estacions d’esquí gironines gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) comencen la temporada 2018/2019 aquest cap de setmana, tot i que algunes com Vallter ja estaven en funcionament el cap de setmana passat i van registrar entre 1.600 i 1.700 visitants. També està oberta Masella, que no pertany al grup de FGC. Potenciar el criteri de marca i el del territori on estan situades les instal·lacions és la prioritat que enguany es marca FGC, segons va explicar ahir el seu president, Ricard Font. D’aquesta manera, es volen oferir als visitants experiències turístiques àmplies que vagin més enllà de les activitats a les mateixes instal·lacions. Així, per exemple, Font va explicar que aviat se signarà un conveni amb el Departament de Territori que permetrà que es pugui utilitzar durant tot l’any el telecabina de la Molina per accedir a la cota més alta i també permetrà fer altres activitats, com ara bicicleta de muntanya. També es preparen acords específics entre les estacions d’esquí i els parcs naturals on estan inscrites per fomentar l’esport i les activitats a l’aire lliure.

Una altra de les apostes que fa FGC per a les seves estacions, que són la Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 (a les comarques gironines) i també Espot i Port Ainé (a Lleida), és la seva digitalització completa. “Passem del concepte de comprar forfets a comprar hores d’esquí”, explicava Font fent referència, per exemple, al fet que no caldrà fer cues per comprar forfets i es podrà planificar millor l’experiència. Així mateix, l’organització coneixerà millor la demanda i l’ús que es fa de les instal·lacions i es podrà adaptar a les necessitats. De fet, un dels principals reptes de les estacions d’esquí actualment és ampliar les estades més enllà dels caps de setmana.

Tot Nòrdic

Una altra de les novetats d’aquesta temporada és la iniciativa Tot Nòrdic, que vol potenciar l’esquí de fons a tot el territori català. S’hi inclou l’estació gironina de Guils Fontanera, però també sis estacions més de territori català, com Lles, Aransa, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa, Tavascan i Virós-Vallferrera. En el cas de Guils, com a novetat d’enguany, per exemple, destaca el fet que s’han asfaltat de nou els 7 quilòmetres d’accés des de Guils i també s’han eixamplat 10 quilòmetres de pistes per aprofitar millor les nevades. Tot i que obrirà dissabte, en aquest cas serà només per passejar i anar al restaurant perquè no hi ha prou neu de moment.

Pel que fa a les previsions, i partint del fet que l’any passat es van comptabilitzar 2,2 milions de forfets a les estacions de FGC, s’assenyala que les condicions meteorològiques marcaran, evidentment, la nova temporada.

LA XIFRA

1
milió
de forfets es van utilitzar a les estacions gironines de FGC durant la temporada passada.

LA FRASE

Volem generar activitat al territori. Per cada euro invertit es destinen 6 euros al territori
Ricard Font
president de FGC

Vallter aposta per les comarques de proximitat

S’insisteix en el concepte Puja&Baixa, que permet arribar amb autobús des de Girona i Barcelona a l’estació per passar-hi el dia. També es reforça la venda de forfets en línia.

La Molina estrena el sistema de venda La Molina Check In

Aposta clarament per la venda digital i el forfet recarregable. Així, proposa avantatges amb el forfet RECarnet, com ara la promoció 4x3 que regala un dia d’esquí per cada tres dies, o posa a disposició del client que compra en línia, i per primer cop, el servei de màquines expenedores de forfets La Molina Chek In, que estan distribuïdes en els diferents punts de venda de l’estació. Entre les nombroses novetats a les pistes hi ha un nou Fun Park.

Vall de Núria, l’estació d’esquí més familiar i amb múltiples activitats

L’ estació d’esquí es promociona com una destinació molt familiar i un lloc ideal per a les primeres experiències a la neu. Així destaquen les activitats esportives i culturals per a adults, però també activitats més lúdiques per als nens. Un exemple és l’oferta del cremallera més parc lúdic. També destaca el seu hotel, que ha reformat habitacions, o el nou recinte per als menuts El Cau de la Marmota. També disposa d’un nou producte escolar per a primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona