Economia

Rato assegura que el Banc d’Espanya coneixia les decisions de Bankia

L’expresident de l’entitat Rodrigo Rato ha declarat aquest dimarts al judici

L’Audiència Nacional manté a totes les acusacions

L’expresident de Bankia Rodrigo Rato ha insistit aquest matí que el Banc d’Espanya coneixia “les tripes” de l’entitat ja que “tenia quinze persones allà” i ha assegurat que si es va integrar a Bancaja va ser per “una instrucció” expressa de l’organisme.

Davant de la secció quarta de la sala del penal de l’Audiència Nacional,a on aquest matí s’ha reprès el judici per la presumpta estafa a inversors i falsedat comptable a la sortida a Borsa, Rato ha remarcat que en el prop d’any i mig que va estar al capdavant de Bankia, mai va tenir constància que el Banc d’Espanya dubtés dels “treballs tècnics” realitzats per l’entitat.

La primera part de l’interrogatori ha girat entorn al procés d’integració de les set caixes d’estalvi que van donar lloc a Bankia, Bancaja, Caja de Canarias, Caja Ávila, Caixa Laietana, las de Segòvia i La Rioja i Caja Madrid, de la que va ser president. En un to desafiador, Rato ha respost a la fiscal Carmen Launa, i ha assegurat que l’entrada de Bancaja a la fusió fria o SIP va venir determinada per una “instrucció” del propi Banc d’Espanya.

Es mantenen les acusacions

L’Audiència Nacional ha acordat aquest matí mantenir a totes les acusacions, incloses les populars, en el judici per a la sortida a borsa de Bankia, el que permet seguir a la Confederació Intersindical de Crèdit i la Confederació General del Treball, que demanen fins a 12 anys de presó per a la trentena d’acusats.

A la interlocutòria, coneguda aquest dimarts, la secció quarta de la sala penal ha rebutjat quasi totes les qüestions plantejades per les defenses, avalant la presència dels perjudicats com acusació particular, si bé ha retirat el delicte de falsedat comptable atribuït a les persones jurídiques, Bankia, BFA i la firma Deloitte.

També s’ha oposat a la petició del fiscal per a la incorporació a la causa de documents relacionats amb la fallida del Banco de València.

El judici ja ha començat amb la declaració de l’expresident de l’entitat Rodrigo Rato. Per a ell, la Fiscalia Anticorrupció demana cinc anys de presó per presumpta estafa als inversors a la sortida a la borsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia