Economia

Vaga general el dia 7 i sense el suport dels sindicats majoritaris

La Intersindical-CSC rep l’adhesió de l’Ustec i de partits per reivindicar millores laborals, de drets socials i llibertats

Finalment no seran tres dies de vaga general sinó un, el dijous 7 de febrer, segons ha fixat la convocatòria de la Intersindical-CSC respecte del preavís que havia fet pels dies 5, 6 i 7, coincidint amb la data inicial prevista del judici dels presos polítics. El secretari general del sindicat republicà, Carles Sastre, ho va justificar pel fet que havien fet una proposta de màxims divendres a Treball, però que en funció del “retorn” rebut havien decidit convocar-la només per un dia. “Som petits, tenim les limitacions que tenim i hem de gestionar els recursos segons les nostres possibilitats”, hi va afegir, després que es va saber que els sindicats majoritaris no hi donen suport. CCOO ho va dir explícitament, mentre que la UGT no s’ha pronunciat encara. Amb tot, també va destacar que estaven superant les seves expectatives en una convocatòria transversal per a la qual tenen el suport d’entitats com l’ANC i Òmnium, de partits com JxCAT, ERC, la CUP i Demòcrates, i també de molts comitès d’empresa de companyies importants que “tenen interès a poder-hi participar“.

Precisament han triat el darrer dia per atraure més adhesions, com la que ja han aconseguit de la Ustec-Stes, el sindicat majoritari en l’ensenyament públic, a més del suport de la CGT-Ensenyament, Sindicalistes per la República, l’Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC), el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Sindicat d’Estudiants i Universitats per la República.

Per ara mantenen silenci sobre les accions i el actes que realitzaran durant les 24 hores de vaga perquè “encara són als fogons”, però asseguren que la convocatòria era per reivindicacions laborals i no “una vaga política” com els acusen les patronals, tot i admetre que es produeix en un context de “vulneració i regressió de drets i llibertats”. Ja el 8 de novembre del 2017 el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) va validar la legalitat de la vaga que van convocar amb les mateixes reivindicacions. La secretària nacional d’Igualtat, Ester Rocabayera, va recordar que fa set anys que lluiten perquè es derogui la reforma laboral i que aquesta aturada s’emmarca en el cicle de protestes que fan, la darrera de les quals va ser el 21 de desembre i la pròxima, una de feminista, el 8 de març. El sindicat reclama posar fi a la precarietat als centres de treball, reivindiquen un salari mínim català de 1.200 euros, la recuperació de les lleis socials tombades pel Constitucional, la plena igualtat de tracte i oportunitats de treball entre homes i dones i un servei públic de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona