Economia

Els pensionistes tornen al carrer per defensar el sistema públic vigent

Més de 2.000 avis s’apleguen a Barcelona en una manifestació amb el lema “No al Pacte de Toledo”

Protestes també a Reus, Lleida, Tarragona i Girona

Més de dues mil persones van participar ahir a Barcelona en la manifestació convocada per l’anomenada Marea Pensionista en defensa del sistema públic de pensions i de la seva revaloració atenent aspectes com ara l’encariment del preu de la vida. La concentració, que va aplegar jubilats vinguts de diferents punts de l’àrea metropolitana, va sortir de la plaça Universitat de Barcelona i va acabar davant de la Tresoreria General de la Seguretat Social, al carrer Aragó, on es va llegir un manifest. En altres ciutats catalanes, com ara Girona, Tarragona, Lleida i Reus, els avis també es van concentrar en senyal de protesta. De fet, les manifestacions es van produir en prop de 200 ciutats espanyoles.

Segons explicava ahir Domiciano Sandoval, portaveu, “la lluita continua perquè el govern de Pedro Sánchez no acaba de definir quin és el sistema públic de pensions que vol”. Sandoval va criticar que el govern espanyol “no es vol comprometre amb la pujada de les pensions d’acord amb l’IPC per al futur, començant ja per l’any 2020”, en què, va subratllar, “no sabem quina pujada tindrem”, segons recull Efe. Sandoval va recordar que els pensionistes van sortir al carrer per exigir una “reforma integral de les pensions” i va insistir que els sindicats no els representen.

“Els joves les donen per perdudes”

En José Luis Altemir Monte té 81 anys i no se’n perd cap, de manifestació de pensionistes. “L’únic camí que ens queda als pobres és el carrer”, em recorda quan li ho pregunto. M’alliçona dient que és un problema prou important perquè tots els ciutadans omplim les vies, però també és conscient del moment que vivim. “Els joves haurien d’estar aquí també, però, és clar, ells tenen problemes molt gruixuts i més immediats, i les pensions les veuen molt llunyanes. De fet, els joves ja les donen per perdudes”, diu, tot i que recomana “tenir fe, en un mateix i en els altres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia