Economia

UGT i CGT convoquen dues vagues a la Nestlé

Les aturades seran el 20 de febrer i el 10 d’abril

Acusen l’empresa de no asseure’s a negociar amb la plantilla

Vaga i més mobilitzacions dels treballadors de la Nestlé de Girona. El comitè d’empresa ha convocat una nova vaga el 10 d’abril i acusa l’empresa de no asseure’s a negociar amb els treballadors. El sindicat majoritari, la UGT, ha anunciat també dues concentracions de protesta el 27 de febrer al davant de la seu de la Generalitat a Girona i el 14 de març a la seu de la companyia, a Esplugues de Llobregat. Les protestes s’han acordat per majoria al comitè (format per cinc sindicats), però la CGT ha decidit convocar una altra vaga el 20 de febrer pel seu compte.

Segons declaracions recollides per l’ACN, el secretari general de la UGT a Girona, Xavier Casas, diu que des de la vaga del gener no hi ha hagut cap acostament i el representant del comitè, Lluís Parra, assegura que no saben si l’empresa manté la proposta d’increment de l’1,5% o si l’ha retirat, tal com havia “amenaçat” de fer.

“Prestigi” de la marca

El sindicat reclama que s’asseguin a abordar el problema i alerta que el “prestigi” de la marca està “en joc”. “Després de cinc anys de pèrdua de poder adquisitiu, els treballadors de Girona han dit prou perquè estan farts de veure que la fletxa d’increment de beneficis de Nestlé va cap amunt i la dels treballadors, cap avall”, assegura Casas. El secretari general de la UGT a Girona també acusa l’empresa d’actuar com “una criatura” i fer una “rebequeria”.

“La data és molt i molt llunyana”

La decisió s’ha pres per majoria dins del comitè (que té sis membres de la UGT, cinc del CSIF, tres de CCOO, tres de la CGT i dos de Treballadors Units). “Hi va haver una discrepància sobre els dies de la vaga, la CGT va proposar dos dies més de vaga i CCOO, un més, però vam acordar que parlaríem de convocar-ne una altra si l’empresa retirava la proposta feta”, afirma Parra. Malgrat això, la CGT ha anunciat una altra vaga per al 20 de febrer i ha assegurat que el comitè “ha caigut en la divisió i en la submissió a la calma, que només beneficia l’empresa”. “Des de la CGT creiem que aquesta data queda molt lluny, és molt i molt llunyana, que la lluita no ha de decaure i que s’ha de continuar el que es va demanar en assemblea de treballadores”, afirmen. El comitè de l’empresa, que té prop de 1.200 treballadors, va convocar el 24 de gener una vaga que va tenir un seguiment, segons els sindicats, d’un 97%. La vaga va afectar més de 750 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona