Economia

L’atur cau però s’estanca la contractació indefinida

Ginesta en culpa modificacions com ara la fi del contracte d’emprenedors

L’atur registrat a Catalunya va mostrar al febrer una lleu millora, tot i que, segons va remarcar ahir el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, aquest retrocés del nombre d’aturats va coincidir amb un “estancament” del nombre de contractes indefinits. Segons les dades proporcionades pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i verificades per la Generalitat, el mes passat el nombre d’aturats va descendir en 1.734 persones respecte al gener, evolució que equival a una reducció interanual de 21.539 desocupats inscrits a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Respecte a la frenada en sec de la contractació indefinida, Ginesta la va atribuir a “modificacions legals”, com ara la supressió del contracte d’emprenedors. Concretament, al febrer es van signar 242.536 contractes, un 0,6% interanual més, però només el 14,7%, 35.737, van ser indefinits. La resta, 206.799, eren temporals.

Al marge d’aquest aspecte, Ginesta va celebrar la millora de les xifres, que deixen a final de febrer un total de 396.642 aturats registrats; és a dir, un 5,2% menys que fa un any, i va recordar el que ja havia comentat davant d’entregues anteriors de les xifres oficials: “Tenim reduccions importants en l’atur registrat, però amb menys intensitat que en altres moments”. Del total d’aturats, 171.827 són homes i 224.815, dones, mentre que els aturats menors de 25 anys són 31.191.

Per sectors d’activitat, els serveis són els que més aturats registren, 285.990 persones. A continuació figuren la indústria, amb 43.972; la construcció, amb 30.864, i l’agricultura, amb 8.860. El col·lectiu de sense ocupació anterior és de 26.956 desocupats.

Les dades catalanes contrasten amb l’evolució del mercat de treball a escala estatal, ja que l’atur es va incrementar en el mateix període, per bé que lleugerament, amb 3.279 persones més, fins a 3.289.040 desocupats.

Per la seva banda, els sindicats van denunciar la persistència de la temporalitat i la precarietat. La UGT va recordar que encara hi ha 140.000 persones més en situació d’atur que abans de la crisi, i CCOO va incidir en els obstacles amb què topen les dones a l’hora de trobar feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona