Economia

Unauto atribueix el retorn de Cabify a Barcelona a una “decisió individual” de la companyia

La patronal se’n desmarca i diu que els seus serveis jurídics estan estudiant el nou model de negoci proposat per la plataforma

Els primers cotxes de Cabify tornen a prestar servei a Barcelona després d’esquivar la normativa de la Generalitat

Unauto VTC ha atribuït a una “decisió individual” el retorn de Cabify a Barcelona sota un “nou model de negoci”, segons ha especificat a la tarda en un comunicat.

Cabify va anunciar ahir dimecres que tornava a operar a la capital catalana acceptant les condicions incloses en el decret de la Generalitat tot i que més tard va assegurar que la precontractació d’un quart d’hora només seria necessària la primera vegada que es contractés un trajecte.

Així mateix, la patronal ha reiterat que el decret del Govern és “inconstitucional” i que “atempta” contra el dret de la llibertat d’empresa i, en aquest sentit, recorda els pronunciaments de l’Autoritat Catalana de la Competència i el Consell de Garanties Estatutàries. En qualsevol cas, Unauto ha afegit que els serves jurídics de la patronal estan estudiant la nova fórmula utilitzada per Cabify.

D’altra banda, Cabify ja torna a operar a Barcelona, 35 dies després que deixés de fer-ho arran de l’aprovació del nou decret de la Generalitat que regula el sector dels VTC i que imposa un temps mínim de precontractació del servei de 15 minuts –l’AMB ho amplia a una hora–. La companyia assegura haver-se adaptat a les noves condicions, alhora que esquiva la clàusula de la precontractació, oferint als seus clients un servei “anual” pel qual només hauran de respectar els 15 minuts d’espera prèvia en el primer viatge.

Els primers cotxes de Cabify han tornat a sortir aquest dijous de les instal·lacions que l’empresa té al polígon Mas Blau del Prat de Llobregat. En total n’hi ha uns 300 per donar servei a Barcelona, que s’aniran reactivant gradualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia