Economia

Els escombriaires de Girona+Neta convoquen vaga

La plantilla decideix tirar endavant la mesura perquè les negociacions pel nou conveni laboral estan encallades

Els escombriaires de Girona s’han plantat davant de l’enrocament de les negociacions del nou conveni amb Girona+Neta, l’empresa mixta integrada per Fomento de Construcciones y Contratas i l’Ajuntament de Girona. És per això que la plantilla ha decidit convocar una vaga indefinida que començaria el 9 de maig a les dotze de la nit. Així mateix, han acordat que cada divendres es concentraran davant del consistori, a la plaça del Vi, per protestar per la situació que estan vivint. El comitè d’empresa està treballant en la millora tant econòmica com de beneficis socials per als treballadors. El marc base són les millores que ja s’estan establint en l’àmbit econòmic de tots els sectors, com recomanen la majoria de sindicats. Però el comitè de treballadors es troba amb una negativa per part de l’empresa, que addueix que està en situació de pèrdues econòmiques. És per això que també es demana la intervenció del govern municipal, a través del seu regidor, Eduard Berloso.

Els tres sindicats que representen la plantilla de Girona+Neta, CCOO, la UGT i la CGT, remen en la mateixa línia, i continuen amatents a la decisió final sobre la utilització dels polèmics GPS. En aquest sentit, insisteixen que no s’oposaran a la implantació dels aparells, sempre que s’instal·lin a les eines de treball i en cap cas directament als treballadors.

L’Ajuntament és neutral

El govern municipal, a través del seu regidor Eduard Berloso, va assegurar ahir a aquest diari que per ara es mantindran al marge de les negociacions pel nou conveni entre l’empresa i els treballadors. El responsable municipal afirma que l’Ajuntament aquí té un doble paper: “Som socis minoritaris i alhora clients.” Berloso respon als treballadors que a qui correspon negociar és a l’empresa, però alhora obre la porta a intervenir en el cas que les coses empitjorin. “Aprofiten que ara ve Temps de Flors i que són un servei vital; en tot cas tenen el dret de defensar les seves reivindicacions”, conclou el regidor.

LA DATA

09.05.19
és el dia
que la plantilla ha decidit començar a fer una vaga indefinida, dos dies abans de Temps de Flors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia