Economia

Setze milions de quilos en la collita de pera a Lleida

A Tarragona s’ha iniciat la verema i es preveuen 12 milions de quilos de raïm

La recol·lecció de la pera arriba aquesta setmana a la fi a les parcel·les incloses en la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida. De fet, només queda per collir la pera conference, que és la més tardana de les varietats que inclou aquesta denominació d’origen.

Tenint en compte la resta de collites i les previsions per a la pera conference, les empreses que formen part de la denominació esperen superar els 16 milions de quilos de pera en la campanya 2019/20. De totes aquestes, unes tres quartes parts del total –uns deu milions de quilos– passaran els estrictes requisits per poder ser venudes sota la marca de la DOP.

Més enllà dels termes quantitatius, es preveu que, després d’una primavera amb oscil·lacions de la temperatura i l’onada de calor de l’estiu, la campanya sigui bona. Per això, s’espera una fruita de gran calibre, amb russeting –clapes de color marronós que hi apareixen i que es consideren desitjables en els mercats català i espanyol– i amb un elevat contingut en sucre.

Per aquestes raons el president del Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida, Gerard Pujol, es va mostrar convençut que pot ser una campanya amb una pera de molta qualitat. A més, va assegurar que el departament comercial està “treballant i tancant acords per augmentar la presència de la DOP en més superfícies comercials”. Pujol també va explicar que aquest any duplicaran el pressupost dedicat al màrqueting per donar a conèixer la marca entre la població.

Tot i les bones previsions, la tempesta de pedra que va caure dimarts al Pla d’Urgell va ocasionar pèrdues significatives en la collita de pera i de poma. Segons les estimacions del Departament d’Agricultura, haurien quedat afectades unes 120 hectàrees de poma i unes 33 de pera. En menor mesura, la tempesta també va afectar cultius d’alfals i de panís.

Aquesta setmana també ha començat, a Tarragona, la verema. Els productors de raïm de la Denominació d’Origen Tarragona –que inclou vinicultors de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Ribera d’Ebre i el Tarragonès– preveuen que la collita arribi als 12 milions de quilos, cosa que suposaria un 10% més que l’any passat.

Concretament, de moment la verema només s’ha iniciat a la Ribera d’Ebre, ja que és on fa més calor i, per tant, on comença abans la collita. Els vinicultors de les tres altres comarques que integren la DO començaran a collir el raïm en els pròxims dies.

A més, cal tenir en compte que les varietats més primerenques són el moscatell i el chardonnay, tot i que la varietat principal del territori és el macabeu, que representa el 45% de la producció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona