Economia

La pluja aigualeix la fi de la fira de vins

La 39a edició, altre cop a Palafrugell, ha aplegat una vuitantena de cellers

La 39a Fira de Vins i Caves de Catalunya es va tancar diumenge al vespre a Palafrugell, en una vetllada passada per aigua. Si bé és cert que les condicions climatològiques van acompanyar les nits de divendres i dissabte, la jornada dominical no va tenir l’afluència de públic esperada per culpa de la pluja. Malgrat aquest imprevist, enguany s’ha mantingut la tendència de l’edició anterior, que també es va fer a la plaça de Can Mario de Palafrugell.

La fira va començar divendres, amb un augment de visitants provinents de les comarques gironines i d’arreu del país. Tot i això, per contra, enguany s’ha detectat un descens pel que fa a la presència d’estrangers. Durant tot el cap de setmana, les persones que s’han acostat a la fira han gaudit d’una vuitantena de cellers i més de cent referències amb una gran representació de la DO Empordà. En aquest sentit, els visitants han tingut a la seva disposició un servei acurat i personalitzat, ja que a cada barra hi havia un sommelier professional disposat a assessorar i resoldre dubtes sobre l’elaboració dels vins i les característiques de les varietats disponibles.Cal destacar que a la fira hi havia tres estands, dos dels quals dedicats als vins: un als de la DO Empordà, i l’altre amb la presència de la resta de DO catalanes (Montsant, Penedès, Priorat, Costers del Segre, Pla de Bages, Terra Alta, Conca del Barberà, DO Cava i vins qualificats). Per acompanyar, en el tercer estand s’han ofert tastets de formatges artesans de quatre varietats diferents provinents de tot el país.Quant a la cultura, també ha tingut protagonisme durant la Fira de Vins i Caves de Catalunya. A banda de la col·laboració d’entitats culturals com el Museu del Suro, la Fundació Vila Casas i el Dipòsit Modernista –amb jornada de portes obertes inclosa– enguany també hi ha hagut actuacions musicals. Divendres va actuar Toni Solà Quartet, dissabte ho va fer Shu Shu i per diumenge estava previst el concert de Smith & Wesson 38, però es va suspendre a causa de la pluja. Tots els concerts formaven part de la programació del 25è Festival Street Jazz Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona