Economia

Catalunya, líder d’inversió pública en TIC

Les administracions van destinar 493 milions a projectes tecnològics al llarg del primer trimestre

El manteniment de les aplicacions de la Generalitat fa que es dispari la xifra

Catalunya es va situar capdavantera a l’Estat en el capítol de la inversió pública en tecnologia durant el primer semestre d’enguany, amb un volum total destinat que va superar els 493 milions d’euros, davant de Madrid i Andalusia. Tots tres territoris van acaparar un 44,7% del total de les inversions públiques en aquest àmbit arreu de l’Estat, amb un valor total de 661 milions en els sis primers mesos de l’any.

Així ho publica l’últim informe que elabora la consultora Adjudicaciones TIC, que va especificar que l’alt volum d’inversió en aquest àmbit a Catalunya ha estat marcat pel fet que durant els primers sis mesos de l’any es van adjudicar els serveis de manteniment de les aplicacions de la Generalitat, distribuïts en uns quants lots, per un import global que va superar els 314 milions d’euros. La consultora destaca l’interès del manteniment de les aplicacions eSalut, adjudicada a T-Systems per 21,2 milions d’euros, i el de les aplicacions de la Generalitat que afecten la gestió de continguts, portals i gestió documental, projecte que es va endur Altran Innovació per un valor de 24,2 milions.

Entre els projectes d’inversió, a més de l’esmentat manteniment d’aplicacions, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) també va adjudicar els serveis de prestació i gestió de comunicacions de veu de l’administració catalana, que consten de telefonia fixa, videoconferència i xarxa intel·ligent, a Vodafone, per valor de 25,5 milions.

Paral·lelament, Adjudicaciones TIC subratlla que el consorci Localret va adjudicar a Vodafone els serveis de telecomunicacions per a la Diputació de Barcelona i el seu sector públic, per al mateix consorci, ajuntaments, consells comarcals i altres ens locals adherits, per un import global de 25,2 milions d’euros.

LA XIFRA

314
milions
van cobrir la licitació del manteniment de les aplicacions de la Generalitat, repartits en diversos lots.

Diversitat d’àmbits i imports

El CTTI també consta al capdamunt dels organismes que han implementat programari de seguretat, amb 1,27 milions en contractes. Entre aquests, el subministrament de solucions SIEM per al centre, que va ser adjudicat a la unió temporal d’empreses entre SIRT i NAE.

En general a Catalunya s’han posat en marxa projectes de tipologia diversa, alguns de molta rellevància des del punt de vista dels experts, malgrat que hagin tingut imports inferiors als esmentats. Per exemple, Adjudicaciones TIC remarca el subministrament i la instal·lació del projecte wifi que donarà cobertura al parc d’atraccions del Tibidabo, adjudicat al grup Semic, i la renovació del sistema wifi de les cotxeres de Ponent, Zona Franca I i Zona Port, contractat per Transports de Barcelona i adjudicat a la companyia Acuntia. Fora de la demarcació de Barcelona, la consultora valora l’adjudicació dels serveis TIC per a l’Ajuntament de Lleida, per 3,5 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els petits accionistes del Sabadell s’uneixen per oposar-se a l’opa del BBVA

barcelona
energia

El Regne Unit elimina el carbó de la seva producció elèctrica

barcelona
ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS