Economia

Comença el retorn de viatgers de Thomas Cook

L’aeroport de Reus viu retards i les queixes dels usuaris poc informats

A l’aeroport de Reus es van viure ahir retards, cues i força indignació per part dels viatgers que havien de tornar a casa seva l’endemà que l’operador turístic britànic Thomas Cook fes pública la seva insolvència i aturés l’activitat. A la capital del Baix Camp hi havia programats els tres primers vols amb destinacions a Belfast, Manchester i Glasgow, noliejats com a alternativa per facilitar la tornada als qui acabaven les vacances contractades amb l’històric grup turístic. A banda dels retards, les queixes dels usuaris es referien a la falta d’informació, tot i la presència de grups d’informadors, tant d’Iberia, que gestiona el handling a Thomas Cook, com d’ATOL, el sistema de l’Autoritat d’Aviació Civil britànica, i del mateix consolat.

Entre les cues per facturar, moltes famílies que havien estiuejat a la Costa Daurada, una de les zones més afectades per la fallida, ja que Thomas Cook hi havia contractat enguany unes 55.000 places hoteleres per a viatgers britànics, dels quals 53.000 ja hi han passat les vacances, per la qual cosa es calcula que en queden un 5% del total per fer la seva estada a la costa tarragonina.

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona ja ha promès que els viatgers que havien contractat els seus viatges amb Thomas Cook i que són encara a la Costa Dorada “rebran tots els serveis contractats i seran repatriats en vols gestionats pel govern britànic”. La federació d’hotelers tarragonins reclama, però, que les administracions “s’impliquin perquè, de cara a la temporada que ve, es pugui suplir el negoci que s’ha perdut amb altres operadors turístics i companyies aèries”. En aquest sentit, ahir hi va haver una reunió a Madrid amb representants dels governs dels diferents territoris afectats a l’Estat i diverses patronals del sector, amb la ministra d’Indústria en funcions, Reyes Maroto, com a amfitriona. El director general de Turisme de Catalunya va recordar que al Principat l’impacte ha estat menor que en altres zones perquè en els últims anys s’ha fet un exercici de distribució del risc entre diferents operadors convencionals i les plataformes digitals, fet que ha reduït la quota de mercat de Thomas Cook a les àrees turístiques catalanes. Segons l’Autoritat de l’Aviació Civil britànica a Catalunya hi ha uns 5.000 afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona