La Borsa
Més valors
Economia

L’estalviador jove cerca productes alternatius

El VI Baròmetre de l’Estalvi de l’Observatori Inverco reflecteix que s’estalvi primordialment per complementar la jubilació

El jove estalviador català de mica en mica redobla l’aposta per fons d’inversió que continguin finalitats ambientals, socials i de governança, segons detecta l’Observatori Inverco en el VI Baròmetre de l’Estalvi.

Així, el 33% dels centennials (van néixer amb el segle XXI) i millenials (nascuts als 90 del segle XX) a Catalunya que inverteixen en fons aposta pels que segueixen criteris ESG (ambientals, socials i de governança, per les seves sigles en anglès). Els segueix d’aprop la generació X (31%), els nascuts als anys 50 del segle XX, els baby boomers (20%) i els nascuts entre 1929 i els anys 40, la silent generation (10%).

L’estudi també reflecteix que la generació X, els baby boomers i la silent generation estalvien principalment per a complementar la seva jubilació (27%,39% i 29%) i per disposar de capital davant d’imprevistos (33%, 28% i 38%), mentre que els centennials i millenials prioritzen el creixement del seu capital (36%).

Conservadors.

Actualment, segons el Baròmetre, l’estalviador català segueix sent principalment conservador (56%), si bé aquesta xifra ha minvat 10 punts del 2015 ençà (66%). Els inversors de perfil moderat continuen creixent i ja representen el 39% (davant del 33% el 2015). Els dinàmics, per la seva banda, engloben només el 5% dels enquestats. Per generacions, els centennials i millenials destaquen per presentar un nombre més gran amb un perfil dinàmic (més del 20% en tots dos casos), mentre qne entre els membres de la generació X, baby boomers i silent generation destaca l’augment dels moderats. (40%, 41% i 36%).

Els plans de pensions es mantenen com la primera opció d’estalvi entre els catalans (61%); seguits dels dipòsits (53%); la renda variable (41%) i els fons d’inversió (36%). Pel que fa a estalviar, l’inversor català valora la seguretat per damunt de tot, seguida per la confiança i la transparència.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Agricultura

Professionalitzar la granja

MAÇANET DE LA SELVA

La CGT convoca vaga general arreu de Catalunya el 8 de març

Barcelona

Bicicletes per carregar mòbils a l’aeroport

vILOBÍ D’ONYAR

Una aplicació més veloç i amb menys pes

economia

Taurus s’estén a França i compra l’empresa de calefacció Supra

Més de 2,3 milions per dinamitzar el turisme el 2019

Més de 2,3 milions per dinamitzar el turisme el 2019

girona

Taxistes, ‘riders’ i llogaters desconvoquen la protesta a les portes del Barcelona Tech Spirit

barcelona

La plantilla de Ryanair a Girona no accepta la nova reducció de jornada durant la temporada d’estiu

Girona

El ministeri de Treball anuncia que abordarà la problemàtica dels ‘falsos autònoms’

Madrid