Economia

Allau en alguns súpers per comprar aliments bàsics

Llet, llegums, farina, arròs, ous, carn i pollastre són els principals productes que ahir s’enduia la gent de les botigues

El comerç demana que no s’entri en pànic i diu que no hi ha desabastiment

A l’aparcament del Mercadona de Montigalà, a Badalona, ahir al matí era molt difícil de trobar una plaça per deixar el cotxe. El pàrquing –i mira que és gran!– estava totalment ple, més que un dissabte a la tarda, més que la vigília de Nadal, que és el dia que es ven més menjar de l’any. També era difícil trobar carretons, perquè estaven tots a l’interior de l’establiment i desenes de persones els omplien fins a dalt de tot amb tot tipus de menjar i beguda. Només una parella de compradors xinesos anaven amb mascaretes. Semblant era la situació que es vivia al Lidl del costat.

Com ja havia passat en altres zones de l’Estat a principis de setmana –per exemple a Madrid o a Vitòria, on l’administració ha suspès les classes– ahir va començar a passar a Catalunya, i centenars de persones van anar als supermercats a acaparar queviures per si de cas hi ha d’haver un confinament per culpa del coronavirus. Ahir i en alguns supermercats, les prestatgeries de llet, llegums, arròs, pasta, farina, carn i pollastre són les que van quedar buides més aviat. Al Lidl el que va quedar buit va ser el passadís del paper de vàter.

Els principals aliments que agafaven els clients eren dels que caduquen més tard i es poden guardar mesos: llegums, arròs, pasta, llaunes de tomàquet... però també altres de bàsics, llet i ous, sobretot. També compraven aliments frescos, però en menor quantitat perquè es fan malbé més ràpid. Els empleats dels establi ments no paraven d’anar reposant coses. Una bogeria. El Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya va assegurat ahir que garanteix el subministrament de productes als supermercats i l’Associació de Centres de Transport i Logística d’Espanya (ACTE) deia que moltes empreses han hagut de reforçar camions i furgonetes perquè s’han multiplicat les demandes a domicili.

El sector del comerç veu amb molta preocupació el pànic que està arrossegant la gent a no seguir els hàbits normals. “No hi ha cap perill de desabastiment si la gent fa vida normal. Ara, si la gent té por i es posa a compar sense control tothom les mateixes coses, anirem a pitjor”, adverteix Joan Carles Calbet, president de Retailcat (Barcelona Comerç, Cecot Comerç i Comertia). Només es tem, i no seria en cap cas pel tema alimentació, que d’aquí a poques setmanes algunes partides d’alguns productes procedents de la Xina puguin escassejar, però no pas faltar.

LES FRASES

Recomanem no acumular provisions. Els supermercats tenen capacitat per cobrir la demanda
Josep González
president de pimec
Si la gent té pànic i es posa a compar i a acaparar menjar sense control, anirem a pitjor
Joan Carles Calbet
president de retailcat

Els castellers jugaran a futbol sala al novembre

El món casteller va haver d’ajornar ahir el seu torneig de futbol sala, que reuneix uns 1.500 castellers, fins al novembre. Tot i que la temporada s’inicia per Sant Jordi, les colles han reduït l’activitat.

Fira de l’Ocupació i la dels clicks canvien de dates a Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell ha decidit ajornar fins al mes de juny la Fira de l’Ocupació, que s’havia de celebrar a l’abril a la Fira Sabadell, i A Sabadell som clicks, que passa del maig al desembre.

El Fòrum Verge Extra es retarda fins a la tardor

El segon Fòrum Verge Extra: oli i territori 2020, que s’havia de celebrar a la Pobla de Cérvoles, Bovera, Maials, Llardecans, Torrebesses, Vallbona de les Monges, Arbeca, les Borges Blanques i la Granadella del 17 al 20 de març s’ajorna fins a la tardor. L’esdeveniment té com a objectiu determinar l’existència d’un vincle entre l’oli d’oliva verge extra i el territo- ri on es produeix.

El Barcelona Beer Festival treballa en una nova data

El Barcelona Beer Festival, que l’any passat va reunir unes 35.000 persones i que s’havia de fer aquest cap de setmana a La Farga de l’Hospitalet, s’ajorna. L’organització busca una nova data.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona