Economia

La CNMV prorroga un altre mes la prohibició de vendre a curt a la borsa

L’ampliació entrarà en vigor el 18 d’abril i s’allargarà fins al 18 de maig, ambdues dates incloses

L’Ibex-35 cau un 3,8% i perd els 6.900 punts

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha prorrogat un mes més la prohibició de dur a terme operacions sobre valors o instruments financeres que suposin la constitució o increment de posicions curtes netes d’accions que es cotitzen a la Borsa de Valors i en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB).

Així ho ha anunciat l’ens supervisor en un comunicat on justifica la mesura pels efectes que té el coronavirus sobre els valors cotitzats. La nota detalla que la pròrroga tindrà efecte del 18 d’abril fins al 18 maig, totes dues dates incloses. A més, la prohibició es podrà allargar en períodes renovables no superiors a tres mesos “si es mantenen les circumstàncies” actuals, segons assenyala la CNMV. De la mateixa manera, es podria aixecar abans del termini previst si és necessari.

La decisió s’ha pres després de diversos contactes amb els supervisors dels valors d’altres països europeus, que han adoptat mesures similars per la “persistència dels riscos i incerteses per l’evolució de l’economia i el mercat en el context de la situació creada per la Covid-19, l’alt nivell de volatilitat i el risc que es puguin produir-se moviments de preus desordenats”.

Precisament, el mercat de valors s’ha vist afectat aquest dimecres per les males previsions econòmiques del Fons Monetari Internacional (FMI) i les dèbils dades macroeconòmiques. A l’Estat, les xifres d’inflació han caigut set dècimes i l’IPC ha baixat al 0%, en mínims des d’agost de 2016.

Retrocés a la borsa

La borsa espanyola ha tallat en sec la remuntada dels últims dies. L’Íbex-35 ha caigut un 3,8% aquest dimecres i ha retrocedit per sota de la barrera psicològica dels 6.900 punts.

La catalana Cellnex Telecom ha estat l’únic valor que ha tancat la jornada amb avenços, d’un 2%, després d’anunciar la compra de l’operador mòbil portuguès NOS Towering per 375 milions d’euros.

Els valors turístics Amadeus i IAG han estat els més castigats, amb una davallada del 10% i el 9,9%, respectivament. Per la seva banda, ArcelorMittal ha registrat una caiguda del 8,4%.

Les borses europees han registrat un comportament similar. El DAX de Frankfurt ha tancat amb una caiguda del 3,9%; seguida del CAC 40 de París, amb un 3,7%; el FTSE 100 de Londres, amb un 3,3%, i l’AEX d’Amsterdam, amb un 3,2%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona