Economia

El govern espanyol paga l’ajuda extraordinària a 50.000 autònoms més i els beneficiaris catalans s’enfilen a 179.200

Més de 196.700 treballadors per compte propi demanen la prestació a Catalunya

El govern espanyol reconeix l’ajuda extraordinària a 49.916 autònoms més obligats a tancar arran del decret d’estat d’alarma o amb un descens del 75% dels ingressos a Catalunya. En total, 196.764 treballadors per compte catalans propi han sol·licitat l’ajuda, de les quals 179.224 s’han resol favorablement, segons ha informat el Ministeri d’inclusió, Seguretat Social i Migracions. Catalunya és la segona comunitat amb més peticions d’aquest subsidi, per darrere d’Andalusia que concentra el 18,6% del total. A tot l’Estat, la xifra de beneficiaris puja fins a 1.154.195 autònoms encara que hi ha un decalatge temporal entre les dades per comunitats i la xifra global, segons precisa el Ministeri.

En total, el govern espanyol ha destinat 641,2 milions d’euros a aquesta segona injecció de la prestació, després d’abonar la primera el passat 17 d’abril. En aquell moment, l’executiu ja va enviar 670,9 milions d’euros per a 919.000 autònoms, que van rebre la primera transferència del subsidi.

L’ajuda està pensada per a qualsevol treballar per compte propi obligat a abaixar la persiana per la declaració de l’estat d’alarma o que pugui acreditar que la seva facturació va caure un 75% respecte a la mitjana mensual del semestre anterior. La mesura implica també l’exoneració de quotes de la Seguretat Social de forma temporal, tot i que el ministeri ha admès que hi haurà milers d’autònoms que hauran de pagar la quota a l’abril tot i rebre la prestació extraordinària per cessament d’activitat. El govern espanyol també ha assegurat que retornarà l’import de les cotitzacions a aquests treballadors per compte propi afectats a posteriori.

Tot i que l’Estat abonarà 1.154.195 sol·licituds, el ministeri encapçalat per José Luis Escrivá en va arribar a rebre 1.233.744. Per tant, ha aprovat el 93% de les peticions tramitades i n’hi ha un 4% pendent d’avaluar. La prestació tindrà una quantitat equivalent al 70% de la base reguladora, és a dir un mínim de 661 euros tenint en compte la base mínima.

Per sectors, el volum més gran de sol·licituds a Espanya correspon al sector del comerç, amb 286.822 peticions, seguit de l’hostaleria (234.469) i la construcció (108.420).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona