Economia

El govern espanyol paga l’ajuda extraordinària a 50.000 autònoms més i els beneficiaris catalans s’enfilen a 179.200

Més de 196.700 treballadors per compte propi demanen la prestació a Catalunya

El govern espanyol reconeix l’ajuda extraordinària a 49.916 autònoms més obligats a tancar arran del decret d’estat d’alarma o amb un descens del 75% dels ingressos a Catalunya. En total, 196.764 treballadors per compte catalans propi han sol·licitat l’ajuda, de les quals 179.224 s’han resol favorablement, segons ha informat el Ministeri d’inclusió, Seguretat Social i Migracions. Catalunya és la segona comunitat amb més peticions d’aquest subsidi, per darrere d’Andalusia que concentra el 18,6% del total. A tot l’Estat, la xifra de beneficiaris puja fins a 1.154.195 autònoms encara que hi ha un decalatge temporal entre les dades per comunitats i la xifra global, segons precisa el Ministeri.

En total, el govern espanyol ha destinat 641,2 milions d’euros a aquesta segona injecció de la prestació, després d’abonar la primera el passat 17 d’abril. En aquell moment, l’executiu ja va enviar 670,9 milions d’euros per a 919.000 autònoms, que van rebre la primera transferència del subsidi.

L’ajuda està pensada per a qualsevol treballar per compte propi obligat a abaixar la persiana per la declaració de l’estat d’alarma o que pugui acreditar que la seva facturació va caure un 75% respecte a la mitjana mensual del semestre anterior. La mesura implica també l’exoneració de quotes de la Seguretat Social de forma temporal, tot i que el ministeri ha admès que hi haurà milers d’autònoms que hauran de pagar la quota a l’abril tot i rebre la prestació extraordinària per cessament d’activitat. El govern espanyol també ha assegurat que retornarà l’import de les cotitzacions a aquests treballadors per compte propi afectats a posteriori.

Tot i que l’Estat abonarà 1.154.195 sol·licituds, el ministeri encapçalat per José Luis Escrivá en va arribar a rebre 1.233.744. Per tant, ha aprovat el 93% de les peticions tramitades i n’hi ha un 4% pendent d’avaluar. La prestació tindrà una quantitat equivalent al 70% de la base reguladora, és a dir un mínim de 661 euros tenint en compte la base mínima.

Per sectors, el volum més gran de sol·licituds a Espanya correspon al sector del comerç, amb 286.822 peticions, seguit de l’hostaleria (234.469) i la construcció (108.420).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona