Economia

Uns 50 establiments de Girona, interessats a ampliar terrasses

L’Ajuntament, que ja havia dit que facilitaria l’augment d’espai, creu que en zones com la plaça Independència i la Rambla es podrà arribar quasi al 100% de taules

En els casos en què no sigui rendible obrir, “es tindrà en compte” en les taxes

S’aposta per agrupar taules i guanyar espai als aparcaments
Ha crescut l’ús del bus urbà, que ja té el 30% dels usuaris habituals

Un total de 22 establiments de la ciutat de Girona ja han demanat oficialment a l’Ajuntament de Girona ampliar el seu espai de terrassa per poder-hi encabir les taules que tenien autoritzades mantenint els dos metres de distància, i una trentena més han demanat informació al consistori sobre els criteris i la manera com han de fer la petició. Així va explicar-ho ahir el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, que va reafirmar la voluntat del consistori de “posar les màximes facilitats” i d’estudiar l’ampliació d’espais cas per cas de cara a la fase 1, sempre que compleixin les distàncies de seguretat amb els vianants, com ja havia anunciat l’alcaldessa, Marta Madrenas, fa deu dies. Martí, a més, va explicar que des de l’Ajuntament ja s’havien fet estudis en àmbits com la Rambla i la plaça Independència per veure quina era la millor ordenació de taules possible, i que aquesta informació es remetrà a les associacions d’hostaleria. En concret, es proposen agrupacions en “mòduls de taules”: “Segurament no podran funcionar amb les mateixes taules que tenien de forma individualitzada, sinó que s’hauran d’agrupar de dues en dues, de tres en tres o de quatre en quatre. En funció d’aquestes agrupacions es veurà quina superfície es necessita per arribar al 100% de taules que tenien abans.” En el cas concret de la Rambla i la plaça Independència, en què hi ha “certa amplitud”, Martí diu que podrà “haver-hi recorregut per intentar buscar aquest 100%, potser no en tots els casos, però el que s’intentarà és que tots els establiments com a mínim gaudeixin d’una certa ampliació”. En altres zones, l’ampliació podria venir de guanyar espai als aparcaments, com s’ha fet amb algunes voreres. Martí va reconèixer que hi ha casos en què no els sortirà a compte obrir i va dir que “es tindrà en compte” a l’hora de cobrar les taxes.

Tant Martí com l’alcaldessa van subratllar que és responsabilitat del propietari “el compliment de la normativa” de distàncies i que si no es complís se’ls revocaria l’ampliació.

Crida a la prudència

En la roda de premsa setmanal, Madrenas va tornar a fer ahir una crida a la prudència, alhora que s’alegrava que la situació hagi millorat i tot indiqui que dilluns Girona podrà entrar a la fase 1. “Hem millorat, però no hem superat en cap cas aquest episodi. No es pot abaixar la guàrdia”, va insistir Madrenas, que va subratllar la seva confiança en la ciutadania i en els responsables de negocis a l’hora de complir les normes. L’alcaldessa, a més, va destacar l’augment de la mobilitat dels gironins aquesta setmana, encara que dilluns passat no es canviés de fase: si en les setmanes anteriors feien servir el bus urbà al voltant del 4% dels usuaris habituals, aquesta setmana ja han estat el 30%, coincidint amb l’augment de freqüències. Una altra dada aportada per Madrenas és que en l’últim mes s’han donat 993 ajuts socials relacionats amb aquesta crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment de Treball, constructors i promotors critiquen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona