Economia

La plantilla d'Inecsa rebutja les indemnitzacions de l'ERO

La plantilla de l'empresa Inecsa de Cassà ha decidit en assemblea rebutjar la proposta d'indemnitzacions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que preveu l'acomiadament de 38 treballadors, la meitat del personal. La direcció ha ofert 33 dies amb un límit de dotze mensualitats i, d'aquests 33 dies, deu es pagarien d'aquí a un any i mig. La plantilla considera que, amb només dotze mensualitats, els treballadors amb més antiguitat –la meitat dels empleats fa més de divuit anys que són a l'empresa– en surten molt perjudicats i reclamen millors condicions. La negociació de l'expedient ja és al tram final –el període de consultes acaba a finals de mes– i les posicions encara estan molt distanciades.

Mobilitzacions

A aquesta situació s'hi suma el malestar que hi ha entre els treballadors perquè encara no han cobrat el sou del mes de maig, un fet que ja han denunciat a la Inspecció de Treball. Ja és la segona vegada que han de recórrer a aquest organisme –els va passar el mateix amb les nòmines de l'abril, que van cobrar poc després d'haver fet la denúncia–. Segons fonts sindicals, l'empresa sosté que hi ha comandes però que no hi ha liquiditat per comprar matèries primeres ni per pagar el sou als treballadors.

Tot plegat ha provocat que la plantilla decideixi emprendre mobilitzacions de protesta, que començaran la setmana que ve.

Tanca Odeco de Palamós

D'altra banda, la federació d'indústria del sindicat CCOO de Girona ha informat que el centre de treball que Odeco Electrònica té a Palamós tancarà les portes. Aquesta empresa, especialitzada en la fabricació de panells electrònics, preveu acomiadar la meitat de la plantilla (nou treballadors) i a la resta els ha proposat un trasllat al centre de treball de Barcelona. En aquests moments s'estan negociant les indemnitzacions i les condicions del trasllat, tot i que és possible que molts dels que tenen l'oferta de continuïtat acabin triant la rescissió del contracte. Odeco Electrònica va ser adquirida no fa gaire per MT Electronics, que fa un parell de mesos va presentar un ERO per a tot el grup, del qual en aquell moment va quedar exclòs el centre de Palamós.

Resolució a Misar

D'altra banda, l'empresa Misar de Palol de Revardit encara espera la resolució que ha de dictar el jutjat mercantil per l'ERO d'extinció de contractes de tota la plantilla, que va acabar sense acord en el període de negociació. Misar té previst tancar les portes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA