La Borsa
Més valors
Economia

Coronavirus

La reunió entre el govern i els agents socials per ampliar els ERTO acaba sense acord però amb una nova proposta

Les parts es comprometen reprendre la negociació després d’analitzar l’última oferta que l’executiu ha posat damunt la taula

Fonts del govern espanyol asseguren que s’ha millorat molt les condicions i ara cal decidir

El govern espanyol i els agents socials han acabat sense acord la reunió d’aquest matí per a prorrogar les condicions dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per força major, és a dir, els relacionats amb la Covid-19. No obstant això, fonts del diàleg social assenyalen que s’ha assolit el compromís de continuar negociant  després d’analitzar una nova proposta que millora les anteriors en exoneracions de quotes i obre l'opció de mantenir els expedients per força major total. 

Després de la reunió d'aquest dimecres, que ha començat a les nou del matí i ha acabat a les quatre, amb dues hores de recés, els agents socials han sortit amb el compromís d'analitzar la nova oferta del govern per poder continuar negociant.

Des del govern assenyalen que s'ha millorat molt la proposta a fi d'aconseguir un acord que fixi les condicions d'aquests expedients relacionats amb el Covid-19 més enllà del 30 de juny. 

Aquestes millores, assenyalen fonts del diàleg social, passen per les exoneracions de les quotes a la Seguretat Social que tenen les empreses amb ERTE. I també per la possibilitat de mantenir els expedients de força major total per als qui no puguin reprendre activitat o en cas de rebrots. 

Es tracta de punts rellevants per a la patronal CEOE que s'havia mostrat més reticent al pacte davant les últimes ofertes de l'executiu. A parer de l'organització empresarial, les propostes no aportaven una solució "a totes les situacions dels diferents sectors". 

El secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, ha avançat a primera hora d’aquesta tarda en declaracions en Onda Cero que la reunió ja havia acabat sense un acord tancat i que les parts realitzarien ara les consultes pertinents. Álvarez ha explicat que estan “en intercanvi de papers, de documents, de fórmules” i que confia que tot es resolgui “aquesta setmana”. “Espero que en un termini breu tinguem acord”, ha subratllat. “No tindria cap sentit que ara no tanquéssim un acord (...) ens hi deixarem la pell”, ha afegit.

Fonts d’UGT avancen que demà es continuarà negociant en una nova reunió i altres fonts del diàleg social no descarten nous contactes aquesta mateixa tarda.

La reunió d’avui, la cinquena que mantenen agents socials i l’executi de Pedro Sánchez a la recerca d’un acord per a prorrogar les condicions dels ERTE vinculats a la pandèmia del COVID-1.

Les noves condicions dels ERTO s’hauran de portar a un consell de ministres extraordinari abans del pròxim 30 de juny.Les dones han patit més els efectes del teletreball

Barcelona

L’aeroport recupera el vol a Brussel·les

GIRONA
Les vendes de Damm van créixer un 10%, fins als 1.385 milions
Economia

Les vendes de Damm van créixer un 10%, fins als 1.385 milions

Els governs català i espanyol demanen diàleg a Nissan per assegurar un futur laboral i industrial de les seves plantes

barcelona

Sánchez diu a Rutte que és “vital” acordar el pla europeu en la pròxima cimera per no “retardar” la recuperació

Brussel·les

Les condemnes a Barcelona per delicte fiscal el 2019 revelen 51 milions d’euros defraudats a Hisenda

barcelona

Un grup de multimilionaris demana un augment dels seus impostos per pagar la recuperació de la covid-19

Barcelona

Nissan Iberia insisteix que la planta catalana “ja no és viable”

Barcelona

La compravenda d’habitatges a Catalunya cau un 47,9% al maig respecte a fa un any

Barcelona