La Borsa
Més valors
Economia

El govern convoca la primera mediació entre els treballadors i la direcció de Nissan sobre el tancament

La reunió se celebrarà dimecres al matí als Serveis Territorials de Treball a Barcelona

La directiva va registrar formalment l’ERO el 30 de juny i té un mes per negociar amb la plantilla

La Generalitat ha convocat la primera mediació entre els treballadors i la direcció de Nissan per negociar el tancament de les fàbriques de Zona Franca, Sant Andreu i Montcada i Reixac. La trobada se celebrarà dimecres a dos quarts d’onze del matí als Serveis Territorials de Treball a Barcelona.

La presentació formal de l’expedient ha iniciat el compte enrere de 30 dies del període de consultes. Un cop passat aquest temps, l’empresa pot aplicar l’ERO amb el mínim que marca la llei.

La direcció va registrar formalment l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) pels tres centres i el centre de distribució del Port el 30 de juny, un mes després de confirmar la decisió. Des de llavors, ha anunciat que mantindrà el magatzem de recanvis del Prat i es planteja la continuïtat del centre d’I+D i l’àrea de compres, que donen feina a unes 5.000 persones.

En total, l’expedient afecta 2.525 treballadors d’una plantilla de 3.000. La repercussió indirecta, però, podria ser superior. Els càlculs de la companyia apunten que el tancament pot posar en perill la feina de més de 9.000 empleats indirectes a Catalunya, segons va explicar la setmana passada el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

Fonts sindicals han confirmat a l’ACN que assistiran a la reunió després que aquest dilluns no s’han presentat a la primera trobada del període de consultes. Els representants dels treballadors asseguren que no reconeixen ni el període de consultes ni el calendari “imposat” per la directiva. Avui, expliquen, tenien una reunió interna del comitè europeu, que també discuteix amb la multinacional els motius del tancament.

La plantilla assegura que es troba “indefensa” perquè les negociacions locals han començat en paral·lel a les europees, i no disposen de suficient informació per defensar-se, segons Javier Trujillo, delegat sindical de la CGT al comitè d’empresa de Nissan. “Els treballadors tenen dret a defensar-se”, ha remarcat Trujillo. “No reconeixem el calendari que ens han marcat, més aviat, que ens han imposat. Creiem que les coses no es fan així i no estem d’acord amb l’inici del període de consultes”, ha afegit.Un 14% menys de producció de poma

GIRONA

Un miler de temporers i molt ben equipats

La TALLADA D’EMPORDÀ
economia

Barcelona, quarta ciutat europea més atractiva per a les ‘fintech’

Vilafranca del Penedès farà tests PCR a tots els temporers de la verema que arribin sense contracte de feina

Vilafranca del Penedès

Unió de Pagesos demana més vigilància al Camp de Tarragona per prevenir robatoris en època de collites

Reus

Els treballadors acollits a ERTO a l’Estat espanyol baixen del milió la primera setmana d’agost

Madrid

Pla sanitari per als temporers de la poma

GIRONA

Díaz estudia un subsidi per als qui no en reben cap

madrid

Anul·len l’ERTO de Ryanair per “frau de llei”

barcelona