La Borsa
Més valors
Economia

El govern convoca la primera mediació entre els treballadors i la direcció de Nissan sobre el tancament

La reunió se celebrarà dimecres al matí als Serveis Territorials de Treball a Barcelona

La directiva va registrar formalment l’ERO el 30 de juny i té un mes per negociar amb la plantilla

La Generalitat ha convocat la primera mediació entre els treballadors i la direcció de Nissan per negociar el tancament de les fàbriques de Zona Franca, Sant Andreu i Montcada i Reixac. La trobada se celebrarà dimecres a dos quarts d’onze del matí als Serveis Territorials de Treball a Barcelona.

La presentació formal de l’expedient ha iniciat el compte enrere de 30 dies del període de consultes. Un cop passat aquest temps, l’empresa pot aplicar l’ERO amb el mínim que marca la llei.

La direcció va registrar formalment l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) pels tres centres i el centre de distribució del Port el 30 de juny, un mes després de confirmar la decisió. Des de llavors, ha anunciat que mantindrà el magatzem de recanvis del Prat i es planteja la continuïtat del centre d’I+D i l’àrea de compres, que donen feina a unes 5.000 persones.

En total, l’expedient afecta 2.525 treballadors d’una plantilla de 3.000. La repercussió indirecta, però, podria ser superior. Els càlculs de la companyia apunten que el tancament pot posar en perill la feina de més de 9.000 empleats indirectes a Catalunya, segons va explicar la setmana passada el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

Fonts sindicals han confirmat a l’ACN que assistiran a la reunió després que aquest dilluns no s’han presentat a la primera trobada del període de consultes. Els representants dels treballadors asseguren que no reconeixen ni el període de consultes ni el calendari “imposat” per la directiva. Avui, expliquen, tenien una reunió interna del comitè europeu, que també discuteix amb la multinacional els motius del tancament.

La plantilla assegura que es troba “indefensa” perquè les negociacions locals han començat en paral·lel a les europees, i no disposen de suficient informació per defensar-se, segons Javier Trujillo, delegat sindical de la CGT al comitè d’empresa de Nissan. “Els treballadors tenen dret a defensar-se”, ha remarcat Trujillo. “No reconeixem el calendari que ens han marcat, més aviat, que ens han imposat. Creiem que les coses no es fan així i no estem d’acord amb l’inici del període de consultes”, ha afegit.Nou període per demanar ajuts Covid, a Ripoll

Ripoll

L’atur registrat baixa en 15.670 persones al juliol a Catalunya

Barcelona

Els comerciants del sector de l’electrodomèstic demanen un pla Renove

Barcelona

Ajuts de 13 milions per a les vinyes malaltes

Vilanova i la Geltrú

El Banc d’Espanya xifra en 230.000 milions la factura de la Covid-19 per a les empreses de l’Estat

madrid

Jordà anuncia 13 milions d’ajudes per als pagesos amb vinyes malmeses per la plaga del míldiu

Vilafranca del Penedès

El govern espanyol demana a Nissan un “últim esforç”

Barcelona

Els agents socials, en peu de guerra per la llei de cambres

barcelona

L’empresa Alzamora Group treu al mercat un envàs sostenible

GIRONA