Economia

pulmobiotics

plataforma tecnològica

Modificar un bacteri per curar pulmons

Pulmobiotics és una spin-off del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (CRG), que està desenvolupant una plataforma tecnològica per tractar la pulmonia associada a ventilació. Aquesta malaltia afecta pacients entubats a la unitat de cures intensives (UCI) que són molt susceptibles d’infeccions de dos patògens concrets contra els quals els antibiòtics no tenen efectivitat i que acaben provocant una taxa de mortalitat molt elevada.

Pulmobiotics vol resoldre una necessitat mèdica no coberta a partir d’un bacteri que està al pulmó de la majoria de la població i que modificant-lo genèticament amb la seva plataforma tecnològica pot produir de manera local proteïnes que serveixen per a diferents accions terapèutiques. “Com que el pulmó és el seu hàbitat natural, pot estar allà fent la seva funció sense efectes secundaris i d’una manera contínua. És, a més, una alternativa més barata en producció de medicaments”, explica Maria Lluch, la directora científica i cofundadora de la spin-off, junt a Luis Serrano, un emprenedor experimentat en el sector de les biotecnològiques.

Les aspiracions de la biotecnològica no acaben en atacar només la pulmonia associada a ventilació, sinó que preveuen desenvolupar productes per actuar sobre altres malalties pulmonars, com ara càncer, fibrosi, etc.

La firma, que es va crear al març, es va començar a gestar en un laboratori de recerca bàsica al CRG on hi van coincidir els dos fundadors de la companyia durant anys. La inversió de 2 milions d’in Vivo Capital els va servir d’impuls per emprendre.

Lluch explica que a partir de finals d’any volen iniciar una ronda d’inversió per aixecar entre 10 i 20 milions d’euros i fer realitat la plataforma.Fins ara, han superat una prova de concepte amb ratolins que demostra que aquest bacteri modificat genera diferents molècules que maten patògens, i el següent pas és comprovar-ho amb animals més grans com els porcs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona