Economia

Anul·len l’ERTO de Ryanair per “frau de llei”

El grup es volia estalviar el sou dels empleats readmesos per un ERO il·legal

El Ministeri de Treball ha anul·lat el segon expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) presentat el 2 de maig per la companyia irlandesa Ryanair, que afectava 224 treballadors de les bases de Girona, Tenerife, Lanzarote i Gran Canària. Es tractava justament dels mateixos treballadors afectats per l’ERO que l’aerolínia havia presentat mesos abans i que també va ser tombat per l’Audiencia Nacional, que va obligar a readmetre els treballadors amb les mateixes condicions laborals. La readmissió s’havia de fer amb caràcter retroactiu fins al 8 de gener, incloent-hi el pagament dels salaris corresponents.

La resolució qualifica l’ERTO de “frau de llei”, ja que, a parer del ministeri, l’empresa hauria readmès els treballadors afectats per l’ERO previ només per poder-los incloure en les mesures de regulació temporal activades amb motiu de la pandèmia, és a dir, el mecanisme d’ERTO que es va estendre al març per a les empreses la producció de les quals resultés afectada a causa de les mesures implementades per combatre la Covid-19.

Segons un comunicat de la Unió Sindical Obrera (USO), queda provat com a fraudulent l’intent de Ryanair d’“estalviar-se” els salaris d’aquesta part de la plantilla a qui havia acomiadat i que fos l’administració qui cobrís aquesta massa salarial amb les eines de cobertura social d’emergència.

La resolució del ministeri no admet recurs administratiu i, en cas que Ryanair vulgui presentar recurs, haurà de ser a l’Audiencia Nacional.

Feta la llei, feta la trampa

Queda “claríssim” que existeix “mala fe i intent de frau”, va declarar a l’ACN el secretari general d’USO a Ryanair, Gustavo Silva. “El que fa l’empresa –hi va afegir–, abans de donar compliment a la sentència amb la readmissió dels treballadors, és incloure’ls indirectament en l’ERTO, com si aquest fos una mera prolongació dels efectes de la força major estimats en l’anterior.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona