Economia

Unió de Pagesos demana més vigilància al Camp de Tarragona per prevenir robatoris en època de collites

El sindicat reclama controlar l’arribada de vi de fora del territori de les DO en un any marcat pels danys del míldiu

Unió de Pagesos vol més vigilància a l’entorn rural del Camp de Tarragona per prevenir robatoris en època de collites. Diversos membres del sindicat han traslladat la demanda aquest dimarts als responsables dels Mossos d’Esquadra i dels Agents Rurals en una reunió que s’ha fet a l’edifici 112 de Reus.

El coordinador del sindicat al Camp de Tarragona, Pere Guinovart, ha demanat prioritzar la vigilància al camp i que “esmercin més esforços” des d’ara i fins a final d’any coincidint amb la verema, la collita de l’avellana, de l’ametlla, de la garrofa i de l’oliva. “Sabem que no hi ha robatoris si no hi ha gent que ho compri, i la reivindicació es que es persegueixi la gent que compra”, ha afegit.

Unió de Pagesos també ha demanat als responsables dels Mossos que vetllin per les zones hortícoles i que augmentin el control per evitar que el producte robat es posi en circulació.

El responsable sindical al territori ha dit que són conscients que en aquesta època la policia centra esforços en evitar robatoris a les zones turístiques, però ha defensat que els agricultors també han d’estar protegits com qualsevol altre ciutadà. “Moltes vegades ens sentim desemparats”, ha lamentat. L’organització tem que la crisi econòmica pugui traduir-se en més robatoris.

El sindicat cada any manté reunions de coordinació amb la policia catalana, però aquest cop també s’han abordat els perjudicis ocasionats durant el desconfinament. Guinovart ha recordat que la major afluència de persones als camps va traduir-se en alguns comportaments incívics, entre els quals abocaments de runa i trencament d’infraestructures de reg, a les zones agrícoles periurbanes, especialment al Tarragonès.

D’altra banda, la Unió de Pagesos ha demanat als Mossos que “vigilin les cisternes de vi que venen de fora de els nostres contrades”. Coincidint amb la davallada de producció pels danys del míldiu a la vinya, Guinovart ha recordat que “dins el marc de les DO no es pot entrar vi d’altres comunitats” i que tenen “la certesa que en anys anteriors ha entrat vi d’altres territoris que no són de la DO”. “Aquesta vegada serem molt exigents amb els Mossos perquè es demanin les guies del vi que ve de fora”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Japó

El banc central apuja els tipus d’interès per primera vegada en disset anys

Barcelona

’InVoyage Girona Costa Brava’ dona a conéixer el turisme de negocis

GIRONA

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona