Economia

Ampliat el termini per ajuts a productors agraris

El Departament d’Agricultura paga les donacions de producte fresc que facin al Banc dels Aliments

Tugores defensa que finalment s’ha assolit una solució confederal

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha ampliat el termini de les donacions subvencionades als Bancs dels Aliments a productors agraris. L’ajut persegueix compensar la pèrdua d’ingressos derivada de l’aturada de canals de comercialització com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19.

Així doncs, s’ha marcat com a nova data de termini el proper 20 d’octubre per a que els productors agraris facin donacions a algun dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya.

A més a més, amb la nova ordre d’ajuts s’amplien els imports màxims que ara seran de 100.000 euros per productor, societat agrària de transformació (SAT) i cooperativa, excepte per l’oli d’oliva, la mel, els fruits secs i els embotits de porc, que tindran un màxim fixat per productor o soci de SAT de 8.000 euros i de 60.000 euros pel total de la SAT i cooperativa.

El màxim d’aquests imports per a les entitats sense ànim de lucre o els elaboradors de productes làctics que compren exclusivament la llet a ramaders d’explotacions catalanes seran, amb aquesta modificació, de 20.000 euros.

Per poder optar a aquests ajut, els productors han d’haver patit una devallada de facturació de, com a mínim, el 30% (inclosa la facturació on-line) durant algun dels mesos dins del període comprès entre l’1 de març de 2020 i el 30 de juny del 2020, en relació al mateix període de l’any anterior.

“Amb aquesta ampliació s’ha volgut seguir donant suport als productors que van patir la pèrdua dels canals habituals de comercialització, sobretot lligats al canal HORECA, a les fires, als mercats ambulants, etc. durant el període inicial de la crisi de la covid 19 i que en alguns casos encara no els han recuperat”, expliquen des del Departament. La mesura a més facilita la donació d’aliments frescos, com fruites, verdures, oli d’oliva, ous, formatges, iogurts, carns, al Banc dels Aliments que amb l’actual aturada de l’activitat econòmica està rebent cada cop més peticions d’aliments de les entitats socials a les que abasteix i que proporcionen aliments als col·lectius actualment més greument afectats.

Es preveu que a l’octubre s’obri una nova convocatòria de sol·licituds dels ajuts per a les donacions efectuades en aquest darrer període, ara ampliat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona