Economia

Desconvoquen la vaga d’escombriaires de Figueres

Una assemblea de treballadors va validar el final de la protesta i ahir al vespre ja van sortir els camions de recollida

Només ha transcendit que s’ha avançat la data per negociar el conveni

L’assemblea de treballadors d’Ecoserveis va validar ahir a les vuit del vespre la desconvocatòria de la vaga que els sindicats Co.Bas i CCOO havien plantejat i que s’estava duent a terme des de dimarts passat.

Ahir al vespre només va transcendir que s’havia avançat la data de celebració de la taula de negociació del nou conveni d’Ecoserveis al dia 7 de gener –i no el dia 15 com s’havia previst inicialment–. L’Ajuntament havia demanat a Salut que els serveis mínims tinguessin una periodicitat més curta i, segons va transcendir, el departament hi estava disposat.

Durant el dia es van denunciar alguns incidents com ara el sabotatge en uns panys de sortida del Parc Bosc i de la deixalleria, es van desmuntar les orelles dels contenidors en diverses zones per impedir que es fes la recollida i es va rebentar l’armariet d’un treballador.

Al matí, membres del comitè de vaga anunciaven que com a mostra de “bona voluntat” amb vista a la negociació, s’havia desconvocat una concentració de protesta que estava prevista al migdia davant de l’ajuntament.

La CUP de Figueres, amb un regidor al govern local, va defensar ahir en un comunicat la municipalització dels serveis públics de la ciutat perquè considera que és la millor opció. “Malgrat les incerteses a mitjà i llarg termini, passar a formar part de Fisersa ofereix més seguretat laboral que no l’empresa privada”, asseguraven, i per ells l’exemple d’això era que els treballadors del servei de verd urbà que es va externalitzar –en un procés que es va iniciar en el mandat passat i que va culminar el juny passat– “estan patint incompliments”.

Troben en la municipalització tres avantatges: en primer lloc, l’estalvi “per l’exempció de pagament de l’IVA de l’empresa pública”; en segon lloc, la gestió directa permet tenir sempre el control del servei i, en tercer lloc, la gestió pública facilita la transparència dels diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia