Economia

El govern augmenta en 94,7 milions els ajuts als autònoms, fins a 374,7

Treball assegura que els 2.000 euros d’ajuda es començaran a pagar dilluns vinent

Més de 187.000 treballadors s’han inscrit per poder aspirar-hi

Més ajuts per als autònoms. El govern va anunciar ahir que ampliarà la línia d’ajuts a autònoms fins als 374,7 milions, 94,7 milions d’euros més del que va anunciar a principis d’any. El Departament de Treball començarà a pagar els 2.000 euros per treballador a partir de dilluns i espera haver acabat el procés d’aquí a dues setmanes. Així ho va comunicar el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que va calcular en 187.392 treballadors per compte propi els registrats entre el 19 i el 26 de febrer per aspirar a les ajudes. En total, els beneficiaris representen un 57,17% dels autònoms que són persones físiques. En un principi, la Generalitat treballava amb la previsió que la subvenció arribaria a uns 140.000 treballadors.

“Hem vist que hi ha hagut una resposta molt àmplia”, va afirmar El Homrani, que va reiterar que tothom que s’hagi inscrit en el registre cobrarà els 2.000 euros abans que s’acabi el trimestre.

Pel que fa al perfil dels beneficiaris, la gran majoria són treballadors unipersonals, més de la meitat (56%) estan donats d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) des de fa més de cinc anys i set de cada deu són de la demarcació de Barcelona. Per sectors, les inscripcions s’han focalitzat sobretot en activitats de comerç al detall, de la restauració, del transport i, en menor mesura, de la construcció.

El conseller va valorar que la bona acollida d’aquests ajuts és una mostra més de la gran afectació de la Covid sobre el col·lectiu de treballadors per compte propi. Segons El Homrani, és “molt preocupant” que un 37,2% dels sol·licitants facturin per sota dels 5.000 euros i, fins i tot, que un 13,5% registrin ingressos negatius. Només un 23,6% dels autònoms inscrits havien tingut uns ingressos superiors a 10.000 euros durant tot el 2020.

El Homrani hi va afegir que les ajudes han d’arribar “com més aviat millor” per poder ser un element que ajudi a superar la situació, acompanyada de la reobertura de l’economia i del procés de vacunació.

Aquest és el quart ajut extraordinari que el govern català posa en marxa a les persones autònomes per fer front a les conseqüències de la Covid-19. El març del 2020, el departament ja va destinar 7,5 milions d’euros en ajuts d’entre 530 i 2.000 euros, que van beneficiar 8.869 persones. I els mesos de novembre i desembre es van fer dues convocatòries d’ajuts de 2.000 euros que, amb 284 milions d’euros de pressupost, van beneficiar 142.000 persones. La primera tanda de subvencions de la tardor va generar polèmica pels problemes tècnics per accedir-hi i pel mètode emprat, que distribuïa els ajuts per ordre d’arribada, cosa que es va saldar amb destitucions a la cúpula del departament.

Segon dia de paràlisi al SEPE

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) va viure ahir el segon dia de paràlisi per culpa d’un atac informàtic generalitzat que ha bloquejat la pàgina web i la seu electrònica. L’atac ha obligat a suspendre pràcticament totes les gestions que es fan a les oficines perquè els treballadors han hagut d’apagar els equips informàtics per evitar que es propagui. El Ministeri de Treball sosté que “no hi ha notícia que cap organisme més estigui afectat” per la incidència. A banda, el sindicat USO ha registrat formalment dues jornades de vaga al servei per al 29 i 30 de març per la sobrecàrrega de treball des de l’inici de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona