Economia

VIMBODÍ I POBLET

Jordi Pujol a Poblet

L'expresident va elogiar ahir al monestir de Poblet, coincidint amb l'obertura de Vinum Conca, les iniciatives empresarials a la comarca

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, acompanyat per la seva senyora, Marta Ferrussola, van fer aturada ahir a la tarda al monestir de Poblet, on va tenir l'oportunitat de presidir l'acte d'obertura d'un nou establiment Vinum Conca. El local situat a les portes del recinte monacal, esdevé un punt de promoció i comercialització dels vins i caves produïts a la comarca, i més endavant també ho serà d'altres productes locals. La iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Conca, a través de Concactiva, Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà i amb la col·laboració de la DO Conca i l'Associació d'Elaboradors de Vins i Caves va ser valorada molt positivament per l'expresident. Pujol va parlar de l'evolució de la comarca, que “semblava que tenia unes perspectives difícils, però que ha sabut treure profit de la qualitat del producte agrícola”, que va remarcar que no es podia perdre després de tants anys dedicats al conreu de la terra. Fent un repàs de la situació econòmica, l'expresident, no només es va interessar pel sector vinícola, sinó per la situació econòmica en general de la comarca. Recordant l'etapa al capdavant del govern i els contactes que aleshores mantenia amb els representants polítics de la comarca per la implantació d'indústries, va interessar-se per Frape Beher, Simo i “la dels vidres”, Saint Gobain, en la qual la Generalitat –va explicar als assistents–, escoltant les peticions de manca de llocs de treball a la comarca, va contribuir econòmicament i en la qual curiosament –segons va indicar– va resultar que per aconseguir la plena ocupació, havia de venir gent de comarques veïnes a cobrir els llocs de treball vacants.

Pujol va demostrar en la seva visita al monestir de Poblet que és un indret on se sent còmode. Tot i els compromisos que la mateixa tarda tenia a la comarca, va saludar la comunitat de monjos i va prometre tornar per a visitar les instal·lacions de la nova hostatgeria. Que encara està en actiu és evident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona