Economia

PRIORAT

ESTUDI PIONER SOBRE ELS SÒLS DE VINYA

Varietat de sòl, diversitat de bon vi

Un estudi impulsat pel DAR juntament amb la DOQ Priorat avala l'excepcionalitat i diversitat dels vins del Priorat lligades al territori

El document és útil per als viticultors i consumidors

Saber la composició dels sòls de l'àmbit geogràfic de la denominació d'origen qualificada (DOQ) Priorat ha estat l'actuació principal de l'estudi endegat pel Departament d'Agricultura amb la col·laboració del consell regulador d'aquesta denominació d'origen, la Universitat de Lleida i el sector privat. El treball, que ha tingut un cost de 30.000 euros, té com a objectiu proporcionar als diferents cellers informació bàsica sobre les característiques i distribució dels tipus de sòls, la qual cosa ha de permetre, segons la directora general del DAR, Rosa Cubel, “rendibilitzar les produccions i posar en valor la producció vitícola d'aquesta àrea”. En la presentació ahir del catàleg Els sòls de vinya de la DOQ Priorat, a la seu de la DOQ Priorat, a Torroja, Jaume Boixaderas, cap de servei de producció del DAR, va explicar en què ha consistit l'estudi, que inclou una descripció detallada de la geologia i de les roques sobre les quals s'han desenvolupat aquests sòls, predominantment sobre llicorelles. A l'àmbit geogràfic de la DOQ Priorat, que abarca una superfície de 17.650 ha, s'han dut a terme un total de 71 prospeccions, que s'han centrat, tenint en compte altres propietats físiques i químiques, en les propietats hidrològiques de la vinya, “molt importants a l'hora de determinar la qualitat del raïm”, va indicar Boixaderas. L'estudi de sòls de vinya ha permès saber que els vins del Priorat es caracteritzen per la varietat dels sòls, característica que representa un element diferenciador. El president del consell regulador de la DOQ Priorat, Sal·lustià Álvarez, va esmentar que aquest estudi “ha de servir de full de ruta als viticultors” i que el futur de la vinya al Priorat depèn de la “viticultura de precisió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona