Economia

Més voluntaris del previst a l’ERO de La Caixa

Les sol·licituds superen en 1.800 els acomiadaments planificats

CaixaBank ha rebut 8.246 sol·licituds d’adhesió voluntària a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) proposat, un 28% més del nombre de llocs de treball que l’entitat tenia previst eliminar en el seu pla de reestructuració, al voltant d’unes 1.800 peticions més de les previstes –l’entitat financera ha dissenyat l’eliminació de 6.452 llocs de treball arran de la fusió amb la madrilenya Bankia.

A les quatre demarcacions catalanes s’han presentat més voluntaris per entrar a formar part de l’ERO que els llocs que CaixaBank preveia eliminar en el pla de reestructuració. L’entitat també n’ha rebut més de les previstes a les províncies de Màlaga, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla, Terol, Toledo, València, Valladolid, Biscaia, Zamora, Saragossa, Albacete, Alacant, Àvila, Burgos, Cadis, Castelló, Ceuta, Ciudad Real, Granada, Guipúscoa, Osca, la Corunya, Lugo i a les comunitats de Madrid, Navarra i les Balears. En aquests casos s’aplicaran els criteris de prelació inclosos en l’acord entre l’empresa i els sindicats per decidir finalment quins són els llocs de treball afectats.

En canvi, també hi ha hagut dinou províncies o comunitats en què el nombre de voluntaris que s’han presentat a l’ERO és inferior a la quantitat prevista d’acomiadaments. Aquest és el cas d’Almeria, Astúries, Badajoz, Càceres, Cantàbria, Còrdova, Guadalajara, Huelva, Jaén, la Rioja, Las Palmas, Lleó, Melilla, Múrcia, Ourense, Palència, Pontevedra, Salamanca i Segòvia.

337 persones sol·liciten ocupar vacants

Un total de 337 persones han presentat 1.581 sol·licituds per ocupar les 138 vacants en empreses del grup financer anunciades per l’entitat. Totes aquestes xifres facilitades pels sindicats i l’entitat es feien públiques ahir després que divendres es tancava el termini per a la sol·licitud d’incorporació a l’ERO. La resolució de les peticions i els acomiadaments es comunicaran cas per cas abans del 20 de setembre i les sortides dels treballadors es faran progressivament durant els pròxims mesos. El conseller delegat del banc, Gonzalo Cortázar, va informar la setmana passada que l’entitat destinarà 1.884 milions a l’ERO amb indemnitzacions mitjanes de 290.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona