Economia

Ascó emmagatzemarà energia eòlica

L'empresa Itaca Wind Power signa un conveni amb l'Ajuntament per fer un prototip en una nau industrial que tindrà una capacitat de 150 quilowatts

És un projecte pioner a l'Estat que costarà 5 milions d'euros

L'empresa Itaca Wind Power, dedicada a l'energia eòlica, desenvoluparà a Ascó un projecte pioner que consisteix en l'emmagatzematge de l'electricitat que generen els aerogeneradors. I ha triat Ascó per un doble motiu: per la vinculació d'aquest municipi riberenc en la producció energètica i per la proximitat a múltiples parcs eòlics. “Buscàvem l'emplaçament idoni per instal·lar aquest projecte de recerca i Ascó ens aporta un clúster energètic amb molt de coneixement”, va explicar ahir el director general d'Itaca Wind Power, Juan Carlos Martínez-Amago, després d¡'haver signat un conveni amb l'alcalde d'Ascó, el convergent Rafel Vidal. Amb aquest projecte, l'Ajuntament d'Ascó pretén demostrar la seua aposta pel clúster energètic, una aposta que no es limita a les possibilitats de l'energia nuclear, amb els reactor nuclears i la seua voluntat d'aconseguir la instal·lació al municipi del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus d'alta activitat. “És un projecte important que lliga amb el clúster energètic que volem desenvolupar a Ascó, vinculat a l'energia nuclear però també a altres com l'eòlica”, va dir Vidal. El prototip de bateria industrial s'instal·larà en una nau de 500 metres quadrats del polígon d'Ascó i tindrà capacitat per emmagatzemar 150 quilowatts d'electricitat. Una potència que aconseguirà a través d'un aerogenerador que instal·larà al mateix terme municipal d'Ascó, però que en un futur és pot ampliar amb la signatura de convenis amb empreses eòliques ja hi ha instal·lades a la zona. Actualment, els parcs eòlics no aboquen tota l'electricitat que produeixen a la xarxa de subministrament general, i hi ha moments en què part de l'energia generada es perd. En aquest sentit, el projecte empresarial d'Itaca consistirà a aprofitar aquesta energia, per la qual cosa separarà l'hidrogen de l'oxigen i carregarà el seu prototip.“Millorarem l'eficiència de l'energia eòlica”, va manifestar Martínez-Amago. L'experiència comença a petita escala, però si funciona s'ampliarà la capacitat d'emmagatzematge. També col·labora en el projecte el Centro Nacional de Experimentación en Tecnologías del Hidrógeno i Pilas de Combustible, un centre vinculat al Ministeri de Ciència i Innovació.“Tenim prou tecnologia perquè aquest projecte no acabi sent un salt al buit”, va dir la cap de relacions externes del centre, Elena Mocholí. Pel que fa la inversió empresarial, serà de 5 milions d'euros i està prevista la contractació d'entre 10 i 15 persones, que Itaca s'ha compromès a prioritzar que siguin del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona