Economia

Els afiliats a la Seguretat Social a 31 d’agost a Catalunya van créixer un 3,3%

Les comarques amb els majors increments són la Selva i el Tarragonès

Els afiliats a la Seguretat Social a Catalunya a 31 d’agost van créixer un 3,3% respecte a l’any anterior, fins a les 3.302.572 persones, segons dades provisionals de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Totes les comarques catalanes i l’Aran van experimentar increments. Els augments més importants es van produir a la Selva i a Tarragonès, amb un 7,3% més i un 7% més, respectivament. Pel que fa a les tres comarques més poblades de Catalunya, que agrupen més de la meitat dels afiliats, han tornat a registrar increments interanuals inferiors a la mitjana catalana. Es tracta del Barcelonès i el Baix Llobregat, amb increments ambdós de l’1,9%, i el Vallès Occidental, amb un 2,3% més.

En relació amb el mes de juliol, el nombre d’afiliats ha disminuït un 1,8% al conjunt de Catalunya i també ha disminuït a totes les comarques i Aran, excepte al Pla d’Urgell (1,2%). Les majors disminucions s’han registrat a l’Alta Ribagorça (-4,7%) i al Montsià (-3,8%).

Per sexes, durant el mes d’agost, el nombre de dones afiliades a la Seguretat Social augmenta per sobre la dels homes, un 3,6% davant un 3,1%, respectivament, al conjunt de Catalunya. Per comarques totes augmenten tant en nombre d’afiliats homes com de dones, excepte a la Terra Alta, on la xifra d’afiliats homes van retrocedir un 0,9%.

A 31 d’agost de 2021, la comarca on hi ha més igualtat entre afiliats per sexe és el Barcelonès, on el 51,7% dels afiliats són homes i el 48,3% són dones. En canvi, a la Noguera és on hi ha una proporció més baixa de dones afiliades 41,1% enfront del 58,9% d’homes juntament amb la Segarra, el Pla d’Urgell, el Priorat i les Garrigues.

Per edats, el 16,1% eren menors de 30 anys, els de 30 a 44 anys suposen el 36,7%; els de 45 a 54 anys el 28,5% i els de 55 anys o més el 18,7%. El col·lectiu més jove ha augmentat molt per sobre de la resta de grups i ho ha fet a totes les comarques, només ha disminuït lleugerament a Aran (-0,2%). Al conjunt de Catalunya els afiliats de menys de 30 anys han augmentat un 9,7% i on ha estat més elevat és al Tarragonès (19,1%). En canvi, el grup de 30 a 44 anys és l’únic que ha disminuït el nombre d’afiliats (-0,3%), disminució que s’ha vist reflectida a més de la meitat de les comarques i Aran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona