Economia

Divuit granges gironines seran a Benvinguts a Pagès

La sisena edició de les jornades se celebra el primer cap de setmana d’octubre

El nombre d’explotacions agrícoles i ramaderes que hi participen és inferior a la darrera edició presencial, el 2019

Una trentena d’allotjaments fan promocions especials

Fins a 18 explotacions agrícoles i ramaderes gironines participaran el primer cap de setmana d’octubre en la sisena edició de les jornades Benvinguts a Pagès, durant la qual obriran les seves portes a tot el públic interessat. Després que l’any passat les jornades s’haguessin de fer en format virtual a causa de la pandèmia, enguany es reprèn la presencialitat, tot i que el nombre de granges gironines que hi participen és inferior al de la darrera edició presencial, el 2019, quan n’hi van participar 28. De totes maneres, a banda de les visites a les explotacions, enguany s’hi incorporen un seguit d’activitats paral·leles que es poden realitzar a les diverses comarques i la participació de nombrosos restaurants i allotjaments. Concretament, hi ha 43 restaurants que hi participen i 29 allotjaments que fan promocions especials –a consultar en cada cas– amb motiu d’aquest cap de setmana. Així mateix, la iniciativa –liderada per la Generalitat– consolida una oferta estable d’experiències turístiques de pagament en algunes de les explotacions que podran visitar-se de manera continuada durant l’any. Segons els organitzadors, l’esdeveniment, que s’ha consolidat entre tots els públics a Catalunya i que en el cas de les comarques gironines atreu majoritàriament famílies procedents de l’àrea metropolitana, serveix per potenciar el coneixement del dia a dia del sector primari, conèixer l’origen dels aliments i comprar directament als productors sense intermediaris.

La comarca que inclou més explotacions agrícoles que obren les seves portes al públic és el Pla de l’Estany. Aquí hi participen el Celler Baronia de Vilademuls; Dolça Abella, de Crespià; Nous Can Llavanera, també a Crespià, i la Granja Mas Colomer, a Esponellà. Al Gironès, les granges participants són Granja La Selvatana, a Campllong; Mas Borni, a Llagostera, i la Fundació Drissa, a Campllong. A l’Alt Empordà, s’hi troba el Celler Marià Pagès, a Capmany; l’Oli de Ventalló, i els làctics de Mas Marcè, a Peralada. Al Baix Empordà les explotacions participants són l’Arròs Molí de Pals; l’explotació agropecuària Brugarol, a Palamós, i Mas Cases, a Cruïlles. Totes tres són noves a participar en quest programa. A la Garrotxa hi participen La Marieta, a Tortellà, i Mas La Coromina, a Joanetes. Dues explotacions participants també hi ha al Ripollès, que són Can Pastoret, a Molló, i Formatges del Pujol-Orra, a les Llosses. Finalment, l’única explotació de la Selva que participa en la iniciativa és la granja Mas Bes, a Salitja. A la Cerdanya, no en consta cap.

Pel que fa a les activitats paral·leles previstes, hi ha, per exemple, una excursió per anar a visitar una explotació d’horta de permacultura on també hi ha ovelles i gallines, a Prullans (Cerdanya). Es tracta d’una activitat gratuïta. També hi ha una passejada al voltant de Perramon, pel bosc i el torrent, per conèixer plantes culinàries i medicinals, a Ribes de Freser; una visita guiada al Museu de la Pagesia, a Fogars de la Selva, i una xerrada sobre els llegums organitzada per la cooperativa La Manduca, a Sant Feliu de Guíxols, entre algunes de les 11 activitats programades per a aquest cap de setmana.

D’altra banda, amb la voluntat de potenciar l’experiència al territori, Benvinguts a Pagès posa a disposició dels visitants una oferta d’itineraris d’una jornada o d’un cap de setmana que fusionen pagesia, gastronomia, cultura, història, natura i patrimoni. Són rutes per la Costa Brava, els paisatges de Barcelona, la costa de Barcelona, les terres de Lleida, els Pirineus, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, i proposen als visitants els principals atractius de cada territori i incorporen els establiments participants.

Reserva prèvia

Per garantir una adequada gestió de les visites enguany i complir amb les prevencions sanitàries, enguany els visitants hauran de fer una reserva prèvia a través del web www.benvingutsapagès.cat/lafesta, on trobaran totes les fitxes de les explotacions participants amb els seus horaris.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Hi col·laboren la Fundació Alícia, consells comarcals, consorcis i oficines de turisme i altres entitats.

LES DATES

2.10.2021
Primer dia
de les jornades de Benvinguts a Pagès, que se celebren el primer cap de setmana d’octubre
2016
Any
en què es va fer la primera edició de les jornades. L’any passat, per la pandèmia, van ser en format virtual


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona