Economia

CCOO i UGT: “la recuperació de l’ocupació s’està fent a base de temporalitat, precarietat i sous baixos”

Els sindicats diuen que la derogació “immediata” de la reforma laboral del PP és “urgent i necessària” ara més que mai

CCOO i UGT han avisat que “l’evident” recuperació de l’atur registrat a l’octubre s’està fent a base de contractes temporals, baixos salaris, jornades parcials no voluntàries i precarietat laboral. Els sindicats majoritaris han valorat aquesta reactivació del mercat de treball, però han demanat que s’acompanyi d’una millora de la qualitat de l’ocupació i dels salaris en els seus comunicats mensuals de valoració de les xifres d’atur. CCOO ha assenyalat que calen increments de sou per fer front a la “inflació desbocada” però també l’actualització urgent dels ajuts prestacions i subsidis. En aquest sentit , UGT ha insistit que “ara més que mai” és “necessària i urgent” la derogació immediata de la reforma laboral del PP.

L’atur registrat a Catalunya baixa per vuitè més consecutiu i cau en 511 persones a l’octubre, un 0,13% menys que al setembre, segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri de Treball i Economia Social. En total, hi ha 377.960 catalans desocupats, una reducció del 22% respecte a l’octubre del 2020, en plena segona onada, i que suposa 106.599 persones menys a les llistes de l’atur. El gruix de desocupats és inferior a la del mateix mes del 2019, quan n’hi havia 387.267.

CCOO posa de manifest que la reducció del nombre de persones registrades a l’atur, que no es donava des de l’any 2007, “és positiva i posa de relleu l’eficàcia de les mesures preses en l’àmbit laboral al llarg de la pandèmia”. “Tanmateix”, continua el sindicat que dirigeix Javier Pacheco, “l’estabilitat en la recuperació passa per un canvi de paradigma en la contractació, que deixi de banda la precarietat endèmica i la tendència a competir en baixos salaris i no en coneixement o en qualitat”.

En la mateixa línia, UGT adverteix que la recuperació del mercat de treball s’està fent basant-se en la temporalitat i la precarietat laboral, amb contractes de curta durada, baixos salaris i jornada parcial no voluntària. En concret, asseguren que el 84,5% dels contractes signats a l’octubre són temporals.

Per això, pressionen per a tirar endavant la derogació de les reformes del mercat de treball “per tal de construir un model de relacions laborals més eficient i amb més drets per a la classe treballadora”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona