Economia

Projecte castor

La plataforma del Castor està a punt d'arribar a Vinaròs

La setmana vinent començarà el procés de muntatge, que es farà a alta mar i durarà uns vuit dies

Tot i la crisi econòmica, el projecte Castor de construcció d'un dipòsit submarí de gas a 22 quilòmetres de la costa de Vinaròs i Alcanar avança al ritme previst. Aquest diumenge arribaran a Vinaròs els dos vaixells –un que va sortir de Texas al juny i l'altre de Cadis– que transporten les peces de la plataforma de pous: una estructura d'unes 5.000 tones integrada per unes potes gegants construïdes per l'empresa Dragados Off Shore a Cadis, i la plataforma fabricada per l'empresa Kiewit a Texas. El muntatge d'aquestes dues peces es farà a alta mar i durarà vuit dies, segons va explicar ahir Recaredo del Potro, president d'Escal UGS, l'empresa promotora del projecte. Aquesta plataforma es clavarà a la roca marina, a seixanta metres de profunditat, amb quatre claus de 90 metres d'altura. Tota aquesta operació es farà amb el suport d'una grua de grans dimensions que és la segona més gran del món. Paral·lelament, també diumenge arribarà a Vinaròs procedent del port de Castelló la plataforma perforadora que durant un any i mig s'encarregarà de fer els dotze pous on s'injectarà el gas natural.

El projecte, de 1.300 milions d'euros, es completarà amb la instal·lació de la plataforma de procés de 17.000 tones i amb la planta de tractament terrestre que ja s'està construint a Vinaròs. Al setembre, l'empresa preveu adquirir els terrenys afectats pels 8 quilòmetres de gasoducte terrestre. Les previsions són que es pose en marxa al maig del 2012. El projecte no està afectat per la crisi perquè és “estratègic i de seguretat nacional”, va dir ahir Del Potro tot precisant que donarà feina directa a 114 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona