Economia

Gastronomia

Història i receptes del Disfrutar

S’ha presentat a Girona el primer volum del llibre del restaurant barceloní

Els xefs reivindiquen la cuina d’avantguarda

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona ha presentat el primer llibre del restaurant barceloní Disfrutar, que té dues estrelles Michelin i és al cinquè lloc de The World’s 50 Best Restaurants. El llibre, que pesa prop de 6 quilos i que és la primera vegada que es presenta, repassa els primers anys del restaurant, des de la seva obertura el 2014 fins al 2017, i ofereix una selecció de 116 receptes. Les imatges que acompanyen les receptes són obra del fotògraf Francesc Guillamet i el llibre compta amb col·laboracions de prestigi. El pròleg, per exemple, l’ha escrit Ferran Adrià, xef al costat del qual els propietaris del Disfrutar van poder créixer a El Bulli. Precisament, després de formar-se al restaurant de cala Montjoi, i un cop va tancar les portes, Castro, Xatruch i Casañas van obrir el seu primer establiment, el Compartir, a Cadaqués (2012).

L’obra, però, està formada per dos exemplars: per una banda, un llibre amb la història del restaurants i les claus de la seva oferta gastronòmica, tot reivindicant la cuina d’avantguarda, i, per l’altra, un arxivador amb un total de 116 receptes explicades pas a pas i documentades de la mateixa manera que s’organitzen els catàlegs de cuina creativa al restaurant. Ho han fet així perquè, segons han explicat els mateixos cuiners, al restaurant es treballa amb arxivadors i els xefs, que es coneixen des de fa prop de 25 anys, han volgut traslladar aquest mateix format al llibre per intentar ser al màxim d’“honestos” i apropar al lector com és el dia a dia al restaurant Disfrutar. Aquest format permet a l’usuari moure receptes i col·locar-les segons les seves preferències.

Ha estat editat per Abalon Books i s’ha imprès amb paper ecològic i “procedent de boscos sostenibles”. Es pot adquirir a les llibreries, als restaurants Compartir i Disfrutar, i a la botiga en línia CXC Store. El preu és de 166,25 euros als restaurants i pàgines webs pròpies de cuina, i de 175 euros en llibreries i en la venda en línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona