La Borsa
Més valors
Economia

Gastronomia

Història i receptes del Disfrutar

S’ha presentat a Girona el primer volum del llibre del restaurant barceloní

Els xefs reivindiquen la cuina d’avantguarda

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona ha presentat el primer llibre del restaurant barceloní Disfrutar, que té dues estrelles Michelin i és al cinquè lloc de The World’s 50 Best Restaurants. El llibre, que pesa prop de 6 quilos i que és la primera vegada que es presenta, repassa els primers anys del restaurant, des de la seva obertura el 2014 fins al 2017, i ofereix una selecció de 116 receptes. Les imatges que acompanyen les receptes són obra del fotògraf Francesc Guillamet i el llibre compta amb col·laboracions de prestigi. El pròleg, per exemple, l’ha escrit Ferran Adrià, xef al costat del qual els propietaris del Disfrutar van poder créixer a El Bulli. Precisament, després de formar-se al restaurant de cala Montjoi, i un cop va tancar les portes, Castro, Xatruch i Casañas van obrir el seu primer establiment, el Compartir, a Cadaqués (2012).

L’obra, però, està formada per dos exemplars: per una banda, un llibre amb la història del restaurants i les claus de la seva oferta gastronòmica, tot reivindicant la cuina d’avantguarda, i, per l’altra, un arxivador amb un total de 116 receptes explicades pas a pas i documentades de la mateixa manera que s’organitzen els catàlegs de cuina creativa al restaurant. Ho han fet així perquè, segons han explicat els mateixos cuiners, al restaurant es treballa amb arxivadors i els xefs, que es coneixen des de fa prop de 25 anys, han volgut traslladar aquest mateix format al llibre per intentar ser al màxim d’“honestos” i apropar al lector com és el dia a dia al restaurant Disfrutar. Aquest format permet a l’usuari moure receptes i col·locar-les segons les seves preferències.

Ha estat editat per Abalon Books i s’ha imprès amb paper ecològic i “procedent de boscos sostenibles”. Es pot adquirir a les llibreries, als restaurants Compartir i Disfrutar, i a la botiga en línia CXC Store. El preu és de 166,25 euros als restaurants i pàgines webs pròpies de cuina, i de 175 euros en llibreries i en la venda en línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les vendes de motos creixeran fins a un 11%

barcelona

Xi adverteix Davos de les incerteses de la recuperació

PEQUÍN

Grup Simon Assessors celebra el seu 65è aniversari

girona
ECONOMIA

Foment defensa apujar els salaris per contrarestar la inflació

La CE diu ser ara “més optimista” sobre la reforma de les regles fiscals en veure “esforços sincers” dels ministres

Brussel·les

Garamendi defensa pactar amb els sindicats “una senda raonable per als salaris” per als propers 2 o 3 anys

madrid

Xi Jinping adverteix a Davos de les “conseqüències catastròfiques” de la confrontació i el proteccionisme

Brussel·les

UPC i CARNET dissenyen un prototip de vehicle autònom de lliurament de mercaderies

BARCELONA

Sordo reclama que s’obri la negociació de l’augment del salari mínim a 1.000 euros en 2022

Madrid