Economia

Noranta anys de l’Hostal de La Gavina

Amb motiu de l’aniversari estrena uns nous jardins amb una gran terrassa de cara al mar

Inclou un menú d’homenatge a Josep Pla

L’emblemàtic Hostal de La Gavina de s’Agaró, propietat de la família Ensesa, celebra aquest any els noranta anys. Per aquest establiment, que “va donar origen al luxe a la Costa Brava”, hi han passat nombroses personalitats de la cultura, la política i el món empresarial. “El Mediterrani, la fusió amb la natura i l’excel·lència gastronòmica han enamorat durant noranta anys clients fidels que any rere any confien les seves vacances a l’Hostal de La Gavina”, explica Josep Ensesa, quarta generació de la família i que va ser l’artífex de l’únic complex de cinc estrelles gran luxe de Catalunya. L’establiment disposa de clients habituals; alguns d’ells “fa 30 anys que hi venen”.

I amb motiu de l’aniversari, la família Ensesa ha decidit estrenar nous jardins amb una gran terrassa de cara al mar, “el marc estrella de totes les celebracions d’aquesta temporada”. Però també han decidit fer un homenatge gastronòmic a Josep Pla, amic de la família. És per això que aquest divendres al restaurant La Taverna del Mar faran un menú especial pels 125 anys del naixement de l’escriptor palafrugellenc. Jaume Subirós, del Motel Empordà, i Lluís Planas, de La Taverna del Mar, cuinaran grans plats que són referència de la cuina de l’Empordà. El plat principal del menú especial Josep Pla és la llagosta amb pollastre, i es completa amb entrants com les flors de carbassó farcides de recuit de l’Empordanet o els pèsols amb botifarra negra. Per acabar, s’oferiran un sorbet de menta i els tradicionals taps de Cadaqués, “tota la salutació gastronòmic a un dels clients il·lustres de La Gavina”.

Va obrir les portes el 2 de gener del 1932 i va ser un projecte personal del visionari Josep Ensesa Gubert, que va donar a l’hotel un patrimoni artístic de gran valor. De les 11 habitacions inicials l’hotel ha passat a tenir-ne 74, vint-i-una de les quals són suites exclusives. Actualment l’establiment, de quatre plantes, ha persistit gràcies a la tasca personal de la segona generació dels Ensesa, Josep Ensesa i Montsalvatge, i al continuisme dels seus nets Júlia, Virginia, Carina i Josep Ensesa i Viñas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona