Economia

El Santander finançarà part de la compra d'ABN Amro amb la venda de Cepsa i San Paolo

El Santander finançarà part de la compra que li correspon del banc holandès ABN Amro, en què invertirà un total de 19.900 milions d'euros, amb la venda de participacions, previsiblement el 30,67% que té a Cepsa i l'1,75% del capital de San Paolo-Intesa.

Així ho ha explicat avui el conseller delegat de l'entitat, Alfredo Sáez, en una conferència amb periodistes, en què també han participat els seus homòlegs de Royal Bank of Scotland i Fortis, Fred Goodwin, i Jean Paul Votron, respectivament.

En concret, l'entitat que presideix Emilio Botín podria obtenir uns ingressos superiors a 6.800 milions d'euros, segons els actuals preus de mercat, en el cas que decideixi vendre aquestes participacions, unes inversions que el banc no considera estratègiques, com ha comentat altres vegades.

D'aquesta quantitat, uns 5.600 milions d'euros procedirien de la venda de la participació de Santander en la companyia petroliera Cepsa, segons els actuals preus de mercat, de 69,05 euros per títol. Els 1.200 milions d'euros restants correspondrien a la venda dels 217,29 milions d'accions que té a San Paolo-Intesa a un preu de 5,69 euros per títol, segons el seu valor de mercat actual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.